Prima Pagina » Medicamente » Medicamente A » Abrolen

Abrolen

Prospect

Abrolen, siropMedicamentul Abrolen se prezinta sub forma de sirop, 5 ml sirop contin 30 mg ambroxol clorhidrat.

Actiune terapeutica:

Ambroxol are proprietati mucocinetice (stimuleaza functia de activare a epiteliului vibratil si este expectorant) si proprietati mucolitice. Are posibilitatea indepartarii secretiilor arborelui traheobronsic, reduce in acest mod secretiile nazale si imbunatateste respiratia.
Studii farmacocinetice au aratat o absorbtie rapida a ambroxolului. Concentratia maxima se atinge in 2-3 ore. Timpul de injumatatire plasmatic este de 10 ore. Ambroxol se elimina prin urina neschimbat sau ca metaboliti.

Indicatii:

Ca lichefiant al secretiilor mucoase ale cailor respiratorii, in cazuri de afectiuni bronho alveolitice acute sau cronice (bronsite, emfizeme, traheobronsite, bronsite astmatice cronice). De asemenea se indica pentru prevenirea complicatiilor postoperatorii in ceea ce priveste respiratia.Trebuie sa fie administrat concomitent cu antibioticul potrivit in cazul bronsitei acute.

Mod de administrare:

Adulti si copii peste 12 ani: 1-2 lingurite de doua ori pe zi. Dozele de mai sus sunt indicate in afectiuni acute ale aparatului respirator si pentru inceperea tratamentului pentru afectiunile cronice, care se continua timp de 10 zile. Medicamentul trebuie administrat inainte de mese.

Contraindicatii:

Nu trebuie administrat in timpul sarcinii si alaptarii.

Precautii:

Medicamentul nu trebuie administrat concomitent cu antitusive sau medicamente cu actiune atropinica.

Reactii adverse:

Pot apare simptome gastrointestinale (greata, voma) care sunt de obicei de slaba intensitate.

Pret:

Abrolen este disponibil in farmacii la un pret mediu de 9 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: sâmbătă, 27 aprilie, 2019, 6:06

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *