Prima Pagina » Medicamente » Medicamente A » Acesil-T

Acesil-T

Prospect

Compozitie:

Comprimate continand acid acetilsalicilic 500 mg, carbonat de calciu 150 mg, folii a 10 comprimate.

Indicatii terapeutice:

Tratament somptomatic al afectiunilor insotite de algii, in reumatismul acut si cronic, profilaxia trombozelor. Are actiune analgezica, antipiretica, antiinflamatoare la doze ridicate, antiagregant plachetar.

Mod de administrare:

Adulti- 1,5 pana la 3 g pe zi ca antipiretic sau analgezic, ca antiinflamator – 4-6 g pe zi, 0,3- 0,5 g pe zi ca antiagregant plachetar. Copii- 50 mg/kgc/zi in prize la 4-6 ore. Ca antiinflamator -120- 140 mg/kgc primele 2- 3 zile, apoi 100 mg/kgc/zi .

Contraindicatii:

Ulcer gastroduodenal, hemoragii digestive in evolutie, hipersensibilitate la salicilati, diateza hemoragica, doze mari de antocoagulante orale sau metotrexat cu 5-7 zile inainte de interventii chirurgicale.

Precautii:

In caz de hemoragii digestive, insuficienta renala, astm bronsic, dispozitiv intrauterin, metroragii, administrare in cursul sarcinii.

Reactii adverse:

Acufene, algii abdominale, ulcer gastro- duodenal,  hemoragii digestive (melena, hematemeza, hemoragii acute).

Pret:

Acesil-t este disponibil in farmacii la un pret mediu de 7 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: marți, 15 noiembrie, 2011, 20:44

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *