Prima Pagina » Medicamente » Medicamente A » Acid Iopanoic

Acid Iopanoic

Prospect

Preparatul Acid Iopanoic se prezinta sub forma de comprimate continand acid iopanoic 500 mg (cutie cu 18 bucati).

Actiune si indicatii:

Este un produs organoiodat de contrast, indicat pentru colecistografie si colangiografie.

Mod de administrare:

Oral, la adulti obisnuit 6 comprimate (3 g), inghitite impreuna cu un pahar cu apa, 10-14 ore inaintea colecistografiei. La nevoie, se poate repeta aceeasi doza (fara a depasi 6 g in 24 de ore); se va face pregatirea recomandata de medicul radiolog.

Contraindicatii:

Intoleranta sau alergie la iod (investigare anamnestica), boli hepato-renale grave, insuficienta renala avansata, afectiuni gastrointestinale care impiedica absorbtia adecvata a produsului de contrast; prudenta in caz de colangita, hipertiroidism sever, boli renale (nu se repeta doza), insuficienta cardiaca, scleroza miocardica, boala coronariana (se atropinizeaza in prealabil pentru a evita reflexele vagale), astm bronsic, alergii diverse, tuberculoza; in timpul sarcinii nu este recomandabil examenul radiologic abdominal.

Reactii adverse:

Uneori greata, voma, diaree, dureri abdominale (de obicei minore si trecatoare), ocazional senzatie de usturime la mictiune, rareori prurit, congestia pielii, urticarie; sunt posibile reactii severe de intoleranta la iod, cu dispnee si soc. Creste iodul proteic sanguin (pentru cateva luni).

Pret:

Acidul Iopanoic comprimate 500 mg cutie cu 18 bucati este disponibil in farmacii la un pret mediu de 23 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: sâmbătă, 28 ianuarie, 2012, 2:22

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *