Prima Pagina » Medicamente » Medicamente A » Acid Salicilic

Acid Salicilic

Prospect

Actiune:

Acidul salicilic actioneaza ca un exfoliant chimic deschizand porii ajutand in deblocarea acestora, reduce procesele inflamatorii si roseata, actioneaza ca antiiinflamator. De-asemenea ajuta in dizolvarea, prevenirea si eliminarea si formarii legaturilor de cheratina, ducand astfel la curatarii cosurilor. Pentru formele usoare ale acneei, curatarea tenului cu acid salicilic poate fi suficienta. Pentru formele mai grave, asocierea cu alte medicamente este necesara sau bineinteles un alt tratament poate fi recomandat. Nu uitati sa discutati cu medicul sau farmacistul inainte de a combina acidul salicilic cu orice alte produse medicamentoase.

Indicatii:

Acidului salicilic trateaza si alte afectiuni ale pielii, in afara de acnee, cum ar fi psorizisul, negii, matreata, bataturile sau inclusiv ridurile fine. Se poate gasi in farmacii un multe solutii, unguente  – se cere precautie la folosire deoarece usuca pielea. Folosirea unui bune creme hidratante este recomandata.

Mod de utilizare:

Solutiile de acid salicilic de pe piata au de obicei concentratii de la 0.5 pana la 2%. Modul de folosire recomandat deseori este o data pe zi. Bineinteles urmati modul de folosire de pe ambalaj.

Depinzand de preferinte puteti gasi acid salicilic in solutii, creme, sau gel. Nu folositi mai multe forme ale acidului salicilic sau in cantitate mai mare decat cea prescrisa! Curatarea tenului nu poate fi grabita astfel ci vor aparea iritatii si uscarea excesiva a tenului. Daca tenul este curatat dupa o perioada de folosire, un scrub sau gel de curate a fetei cu concentratie mai mica poate fi folosit.

Acidul salicilic trebuie aplicat pe toata zona afectata de acnee (de obicei pe toata fata). Utlizarea numai pe un cos, pe acneea vizibila in acel moment, s-a dovedit a fi ineficienta. Aplicati pe toata zona afectata asadar medicamentul poate preveni blocarea porilor si curatarea micro-cosurilor – cele care nu sunt inca vizibile.

Un alt sfat este continuitate in tratament pentru mentinerea rezultatelor pozitive. Daca intrerupeti, porii pot sa se blocheze din nou cu excesul de celule moarte si acneea poate reveni.

Efecte secundare:

Acidul salicilic poate cauza inrosirea tenului, iritatii, senzatii de intepaturi. De-asemenea este probabil sa vi se usuce tenul, posibil sa de decojeasca (ca dupa bronzare). Aceste efecte secundare se poat controla de obicei cu o crema hidratanta folosita zilnic.

Daca iritiatiile persista, incercati sa folositi o data la 2 zile. Folosirea acidului salicilic in conjunctie cu alte produse, cum ar fi: retinoizi (Retin-A, Differin) sau benzonyl peroxid – (in farmacii il gasiti cu numele: Brevoxyl) poate creste roseata, iritatia. Intrebati doctorul intotdeauna daca vreti sa folositi aceste medicamente impreuna.

Femeile insarcinate trebuie sa intrebe doctorul inainte de folosirea acidului salicilic, in special daca vor sa foloseasca pe zone largi de corp.

Pret:

Acidul Salicilic este disponibil in farmacii la un pret mediu de 6 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: sâmbătă, 31 august, 2019, 22:57

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *