Prima Pagina » Medicamente » Medicamente A » ACT-HIB

ACT-HIB

Prospect

Compozitie:

Preparatul ACT-HIB contine ca ingrediente active (per doza): doza injectabila contine 10 mg de polizaharid capsular de Haemophilus influenzae tip b conjugat cu proteina tetanica. Excipienti (per doza): trometamol 0,6 mg/doza, zaharoza 42,5 mg/doza. Diluant: Doza unica- NaCl 2 mg, apa pentru injectie q.s 0,5 ml. Doza multipla- formol 12,5 mg, 2-fenoxietanol 2,5 ml, NaCl 2 mg, apa pentru injectie q.s. 0,5 ml.

Actiune:

Vaccin conjugat impotriva Haemophilus influenzae tip b.

Indicatii:

Acest produs este un vaccin pentru imunizarea activa a copiilor impotriva infectiilor invazive produse de Haemophilus influenzae tip b, incepand cu varsta de 2 luni. Infectiile invazive date de Haemophilus influenzae tip b pot avea mai multe expresii clinice:

 • Meningita – 2/3 din totalul cazurilor de infectii invazive sunt produse de Haemophilus influenzae tip b. Aceste meningite reprezinta jumatate din cazurile de meningite purulente ale copilului sub varsta de 5 ani;
 • epiglotita;
 • septicemie;
 • pneumonie;
 • pericardita;
 • osteomielita;
 • artrita;
 • celulita.

Nu asigura protectie fata de infectiile invazive produse de alte tipuri de Haemophilus influenzae si nici fata de alti germeni care au ca expresie clinica meningita! in nici un caz proteina tetanica continuta in acest vaccin nu inlocuieste vaccinarea antitetanica.

Administrare:

Se administreaza de preferinta intramuscular dar si subcutanat. Locul de injectare se alege in functie de varsta.

 • varsta cuprinsa intre 2 luni si 2 ani: fata anterolaterala a coapsei (in treimea medie); -varsta cuprinsa intre 2 ani si 5 ani: regiunea deltoidiana.

Doza recomandata pentru vaccinare este de 0,5 ml, iar schema de vaccinare depinde de varsta copilului, dupa cum urmeaza:

 • intre 2 – 6 luni: 3 doze a 0,5 ml fiecare, la interval de 1 – 2 luni, urmate de un rapel (0,5 ml) la 12 luni de la a 3-a doza;
 • intre 6 luni – 1 an: 2 doze a 0,5 ml fiecare, la interval de 1 – 2 luni, urmate de un rapel (0,5 ml) la 12 luni de la a 2-a doza;
 • intre 1 an – 5 ani: 1 doza a 0,5 ml, fara rapel. Vaccinul reconstituit trebuie utilizat imediat.

Contraindicatii:

Boli acute febrile, boli acute sau cronice in curs de evolutie, hipersensibilitate la unul din constituentii vaccinului si, in particular, hipersensibilitate la proteina tetanica.

Precautii:

Ca si pentru orice alt vaccin nu este recomandat a se administra copiilor cu febra sau alte boli acute. Daca Act – HIB se administreaza simultan cu alte vaccinuri (rujeola, rubeola, oreion), acestea se vor injecta in zone anatomice diferite. Daca exista incertitudini, nu ezitati sa cereti sfatul medicului.

Reactii adverse:

Nu au fost observate reactii deosebite, locale sau generale, la acest vaccin.

Pret:

Vaccinul ACT-HIB este disponibil in farmacii la un pret mediu de 90 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: sâmbătă, 3 septembrie, 2011, 2:33

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *