Prima Pagina » Simptome » Simptome A » Afazie

Afazie

Simptom

Limbajul vorbit dificil poate fi rezultatul problemelor cerebrale sau ale nervilor care controleaza muschii faciali, laringele si corzile vocale necesare pentru a vorbi. De asemeni bolile musculare si conditiile care afecteaza mandibula, dintii si gura pot afecta vorbitul. Unele conditii sunt prezente la nastere in timp ce altele sunt rezultatul bolilor metabolice, infectiilor, tumorilor sau leziunilor. Anomaliile corzilor vocale cum sunt inflamatiile, polipii, chisturile si tumorile pot afecta calitatea vocii.

Un numar de tipuri diferite de tulburari ale limbajului pot apare, folosindu-se numerosi termeni pentru a le descrie. Afazia este pierderea posibilitatii de a intelege limbajul vorbit sau scris si apare datorita tulburarilor unor zone ale creierului care sunt folosite la procesarea limbajului.

Dizartria se refera la tulburarile in pronuntarea unor sunete sau cuvinte si se datoreaza in general unor probleme ale controlului muscular. Aceste persoane articuleaza prost cuvintele si au probleme cu deglutitia. Disfonia spasmodica este o conditie caracterizata prin vorbire dificila datorita spasmelor musculare repetitive ale muschilor care controleaza corzile vocale. Apraxia verbala sau dispraxia este o tulburare a vorbirii in care o persoana prezinta probleme cand doreste sa pronunte un cuvint corect.

Cauze:

  • alcoolism, boala Alzheimer, scleroza amiotrofica laterala;
  • sindrom Angelman, autism, botulism, tumori cerebrale;
  • paralizia cerebrala, despicaturile palatine, ontuziile, dementa;
  • abuzul de droguri, paralizia Bell, boala Huntington;
  • laringita, scleroza multipla, miastenia gravis, boala Parkinson;
  • epilepsia, atacul cerebral, atacul ischemic tranzitor.

Aceasta lista este incompleta, este foarte probabil sa existe si alte cauze posibile care pot sta la baza aparitiei simptomelor dvs. Informati intotdeauna medicul dumneavoastra despre orice medicament sau tratament pe care il urmati, inclusiv prescriptii medicale (retete), suplimente, tratamente pe baza de plante sau tratamente alternative.

Articole Similare:

Ultima actualizare: sâmbătă, 19 noiembrie, 2011, 10:06

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *