Prima Pagina » Medicamente » Medicamente A » Aflen

Aflen

Prospect

Compozitie

O capsula AFLEN 300 mg contine 300mg triflusal si excipienti: capsula – gelatina.

Indicatii

Profilaxia accidentelor tromboembolice. Tratamentul complicatiilor trombotice.

Contraindicatii

 • Hipersensibilitate la triflusal, la salicilati sau la oricare dintre excipientii produsului.
 • Leziuni gastro-intestinale active (de exemplu gastrite erozive, ulcer gastro-duodenal activ) sau antecedente de leziuni gastro-intestinale recurente.
 • Accidente hemoragice cerebro-vasculare acute.
 • Hepatopatie severa.
 • Diateze hemoragice.
 • Trimestrul III de sarcina.

Precautii

In timpul tratamentului pe termen lung sunt necesare controale hematologice regulate.

Interactiuni

Aflen potenteaza actiunea anticoagulantelor orale si, de asemenea, poate potenta actiunea antidiabeticelor orale.

Atentionari speciale

AflenSe recomanda prudenta la pacientii cu functie renala afectata, in special in caz de insuficienta renala cronica severa, deoarece triflusalul si metabolitul sau principal, acidul 2-hidroxi-4-trifluorometilbenzoic (HTB), sunt excretati in principal prin urina, precum si datorita timpului de injumatatire plasmatica lung al HTB.

Deoarece triflusalul potenteaza actiunea anticoagulantelor orale, se recomanda precautie la pacientii aflati in tratament cu anticoagulante orale. Deoarece triflusalul poate potenta actiunea antidiabeticelor orale, la pacientii cu diabet zaharat poate f i necesara reducerea dozei de antidiabetice orale.

Sarcina si alaptarea

Nu s-au constatat efecte embriotoxice si fetotoxice ale triflusalului dupa administrarea orala a unei doze de pana la 60mg/kg si zi, la femelele de iepure Chinchilla si de sobolan Wistar/HAN, gestante.

Ca si in cazul tuturor antiinflamatoarelor nesteroidiene, care favorizeaza inchiderea prematura a canalului arterial si pot provoca sangerari abundente in perioada perinatala, este contraindicat in trimestrul III.

Administrarea medicamentului in cursul primelor 6 luni de sarcina si in cursul alaptarii nu se recomanda.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje: Deoarece triflusalul nu produce reactii adverse la nivelul sistemului nervos central la dozele terapeutice recomandate, Aflen nu afecteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze si mod de administrare

Doza recomandata este de 300-600mg triflusal (1-2 capsule Aflen) pe zi, in functie de situatia clinica. Capsulele se inghit intregi cu o cantitate mica de apa, preferabil in timpul sau la sfarsjtul meselor.

In cazuri particulare, se recomanda urmatoarele doze: 

 • pacienti cu risc crescut de episoade trombotice: 900mg triflusal (3 capsule Aflen) pe zi;
 • ca doza de intretinere, 600mg triflusal (2 capsule Aflen) pe zi;
 • pentru profilaxia accidentelor tromboembolice: 300mg triflusal (1 capsula Aflen) zilnic sau la 2 zile.

Reactii adverse

Pot aparea reactii adverse gastro-intestinale la pacientii predispusi. Frecventa reactiilor adverse gastro-intestinale raportate a fost de 6%.

A fost raportat un singur caz de fotosensibilizare sistemica asociat cu administrarea de triflusal.

Supradozaj

In caz de supradozaj, pot aparea simptome de stimulare sau deprimare a sistemului nervos central, tulburari ale aparatului respirator, circulator si ale echilibrului electrolitic, precum si hemoragii gastro-intestinale si diaree. Se recomanda administrarea de carbune activat, evacuarea continutului gastric prin lavaj gastric, corectarea echilibrului electrolitic si tratament simptomatic.

Pastrare

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25 grade C, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.

Pret

Aflen cutie cu 5 blistere a cate 10 capsule 300 mg este disponibil in farmacii la un pret mediu de 85 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: vineri, 18 ianuarie, 2013, 10:03

2 Discutii la Aflen

 1. domnica rotaru 02/04/2013 at 11:30

  Iau aflen de cca 4 luni, o capsula pe zi si constat o scadere a temperaturii corpului in jur de 35,5 valoarea maxima.Citind mai atent prospectul constat ca acest medicament este contraindicat la persoanele cu sensibilitate la salicilati. eu nu pot sa iau aspirina pentru ca la singura tableta imi scade temperatura corpului sub 35 de grade timp de o saptamana. Oare este bine sa mai iau aflen atat timp cat nu am avut niciun accident trombotic ? Medicamentul mi s-a indicat ca urmare a unor extrasistole supraventriculare si ventriculare repetate.

  Răspunde
  • Nicolai 02/04/2013 at 17:48

   In ce mod masurati temperatura si cu ce? Intravaginal sau intrarectal este mai corect, asta este temperatura reala.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *