Prima Pagina » Medicamente » Medicamente A » Aironyl

Aironyl

Prospect

Compozitie:

Aironyl – sirop contine: Sulfat de terbutalina – 1,5 mg/5 ml.

Actiune terapeutica:

Stimulant selectiv al receptorilor B2 adrenergici, eliminand spasmul bronsic; efectul asupra receptorilor B1 si implicit asupra actiunii cardiace este redus.

Terbutalina exercita un efect protector asupra mastocitelor, prevenind astfel eliberarea substantelor bronho-constrictoare. La dozele terapeutice, prin stimularea receptorilor B2 la nivelul fibrelor uterine, realizeaza o reducere aamplitudinii si frecventei contractiei uterine.

Concentratia maxima plasmatica se realizeaza dupa 1 pana la 3 ore de la administrarea produsului pe cale orala. Numai 15-20% din substanta se fixeaza pe proteinele plasmatice. Terbutalina se metabolizeaza in majoritate la nivel hepatic intr-un derivat sulfocongut. Excretia se face pe cale urinara ca derivat sau ca atare.

Indicatii:

Astm bronsic, bronsite cronice, emfizem pulmonar si alte afectiuni bronhopulmonare insotite de spasm bronsic.

Mod de administrare:

Adulti: 1-2 lingurite de 3 ori pe zi.
Copii intre 2-5 ani: 1/2-1 lingurita de 3 ori pe zi.
Copii intre 6-12 ani: 1-2 lingurite de 3 ori pe zi.

Contraindicatii:

Hipersensibilizare cunoscuta la unul din componentii produsului. Pacientii care sufera de hipertensiune arteriala severa, insuficienta miocardica si hipertiroidism, precum si cei sensibili la aminele simpatomimetice. Eclampsie, preeclampsie, hemoragie uterina.

Precautii:

Administrarea in cursul sarcinii si al alaptarii: Nu s-a determinat inca siguranta in cazul administrarii in primul trimestru al sarcinii si de aceea se va evita administrarea produsului in cursul primelor 3 luni de sarcina. Substanta se excreta prin laptele matern de aceea nu va fi administrata femeilor care alapteaza.

Reactii adverse

Pot sa apara: tahicardie, eritem, cefalee, vertij, tremuraturi, crampe musculare, greata, varsaturi. Pot sa apara reactii alergice. Aceste efecte dispar de obicei dupa prima saptamana de tratament.

Pret:

Aironyl sirop ar este disponibil in farmacii la un pret mediu de 12 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: vineri, 16 decembrie, 2011, 8:29

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *