Prima Pagina » Medicamente » Medicamente A » Albendazol

Albendazol

Prospect

Compozitie:

Preparatul Albendazol contine ca substanta activa Benzimidazol (metil-5-N-propoxito-2-ben­zimidazol carbamat) cu efect anti­parazitar asupra nematodelor si ma­joritatii cestodelor. Interfera cu absorbtia glucozei de catre paraziti (prin blocarea proceselor enzimatice), provocandu-le moartea.

Se administreaza oral, absorbtia intestinala fiind favorizata de mesele bogate in grasimi. Este indicat in: ankilostomiaza, trichineloza, oxiuraza, ascaridioza. Hepatotoxicitatea si supresia medulara apar doar la doze mari.

Indicatii:

Helmintiazele intestinale (enterobius vermicularis, Trichuris trichiura, ascaris lumbricoides, Ankylostoma duodenale, Necator americanus, Strongyloides stercoralis, Taenia sp.) si giardoza. Helmintiaze sistemice: echinococoza, neurocisticercoza, trichineloza, toxocarioza, capilarioza, gnatostomiaza.Dozaj si mod de administrare: Helmintiaze intestinale si giardia.

Administrare:

Adulti si copii in varsta de peste 2 ani: 400 mg in priza unica in cazul parazitozelor cu: Enterobius vermicularis, Trichuris trichiura, Ascaris lumbricoides, Ankylostoma duodenale si Necator americanus. In caz de strongiloidoza sau teniaza, se adm. 400 mg in prize unice, 3 zile consecutiv. Helmintiaze sistemice: Posologia depinde de parazitul implicat, greutatea corporala a pacientului si severitatea infectiei. Dozele uzuale sunt cuprinse intre 400 si 800 mg/zi timp de 5-30 zile. Ciclul terapeutic se poate repeta dupa o pauza de 14 zile.

Contraindicatii:

In sarcina sau la femeile presupuse a fi insarcinate. hipersensibilitate.

Atentionari:

Se monitorizeata functia hepatica. Daca nivelul enzimelor hepatice creste semnificativ, trat. trebuie intrerupt. Poate induce reduceri ale numarului total de elemente albe. Femeile aflate la varsta fertila trebuie sa inceapa trat. Numai dupa obtinerea rezultatului negativ al testului de sarcina.

Reactii adverse:

Cresterea nivelului enzimelor hepatice, tulburari digestive, leucopenie, vertij si cefalee, alopecie reversibila si febra. Rar, pancitopenie si reactii de hipersensibilitate (rash, prurit, urticarie).

Pret:

Albendazol 200 mg cutie cu 1 blister PVC/Al cu 2 comprimate filmate are un pret aproximativ de 8 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: sâmbătă, 16 noiembrie, 2019, 2:32

Un comenentariu la Albendazol

  1. elena 28/02/2013 at 22:33

    As dori sa stiu, daca acum, ca tocmai am terminat o cura cu albendazol, ar bine sa raman insarcinata?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *