Prima Pagina » Medicamente » Medicamente A » Alcaine

Alcaine

Prospect

Compozitie:

Alcaine are ca substanta activa: clorhidrat de proparacaina 0,5%, conservant: Clorura de benzalkoniu 0,01%.

Indicatii:

Anestezia de suprafata in procedurile oftalmologice, ca de exemplu: masurarea tonometrica a presiunii intraoculare indepartarea corpilor straini si a firelor de sutura; prelevarea de frotiu conjunctival si cornean, examinari gonioscopice si alte situatii in care este necesara anestezia de suprafata.

Mod de administrare:

Pentru procedurile de scurta durata si masuratori tonometrice, se administreaza prin instilare una sau doua picaturi chiar inaintea efectuarii evaluarii. Pentru procedurile chirurgicale minore, ca de exemplu indepartarea corpilor straini sau a firelor de sutura, se vor instila una sau doua picaturi la fiecare 5-10 minute, de maximum 3 ori. Pentru anestezia de lunga durata in operatia de extractie a cataractei, se vor instila una sau doua picaturi la fiecare 5-10 minute, de 3-5 ori.
Nota: deoarece reflexul de clipire este temporar abolit, se recomanda aplicarea unui pansament steril oftalmic dupa administrarea picaturilor.

Contraindicatii:

Produsul este contraindicat pacientilor cu hipersensibilitate cunoscuta la proparacaina. Atentie: utilizarea indelungata poate duce la afectare corneana, pierderea vederii si intarzierea procesului de vindecare.

Precautii:

A se utiliza cu atentie la pacientii cu boli cardiace si hipertiroidism! A se proteja ochiul de actiunea factorilor iritanti si a corpilor straini pe parcursul perioadei de anestezie! A nu se lasa la indemana copiilor!

Reactii adverse:

Intrerupeti administrarea medicamentului in cazul in care constatati aparitia unei reactii de sensibilizare.

Pret:

Alcaine este disponibil in farmacii la un pret mediu de 26 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: sâmbătă, 29 octombrie, 2011, 22:28

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *