Prima Pagina » Medicamente » Medicamente A » Allergodil naseu spray, aerosol

Allergodil naseu spray, aerosol

Prospect

Compozitie:

Un puf (0,14 ml solutie) contine: 0,14 mg clorhidrat de azelastina.
Excipienti: Clorura de benzalconiu; sarea disodica a acidului etidiaminotetraacetic 2HO, metilhidroxipropilceluloza, natriummonohidrogenfosfat – dodecahidrat.

Actiune terapeutica:

Spray nazal cu actiune antialergica.

Indicatii:

Allergodil  este folosit ca tratament simptomatic in rinite alergice sezoniere (guturaiul de fan) si in rinite alergice permanente.

Indicatii de dozare, mod si durata de administrare

Daca nu se prescrie altfel se aplica in fiecare nara de doua ori pe zi cate un puf Allergodil spray nazal (corespunzator la 0,56 mg clorhidrat de azelastina/zi). Administrarea se face tinand capul in pozitie verticala (vezi instructiunile). Allergodil spray nazal poate fi administrat pana la disparitia simptomelor, dar sa nu fie administrat mai mult de 6 luni. Dupa deschiderea flaconului solutia nu se utilizeaza mai mult de 6 luni.

Instructiuni de utilizare:

Dupa indepartarea dopului protector. La prima utilizare se pompeaza de mai multe ori, pana la obtinerea unei pulverizari uniforme. Se administreaza un puf in fiecare nara, tinand capul in pozitie verticala. Se aplica dopul protector.

Contraindicatii:

Nu se administreaza in caz de hipersensibilitate cunoscuta la substanta activa, la clorura de benzalconiu, la acidul edetic si la copii sub 6 ani.

Sarcina si alaptare:

Desi experimentele pe animale nu au evidentiat o actiune embriotoxica, nu este indicata administrarea de Allergodil spray nazal in primul trimestru de sarcina. De asemenea Allergodil spray nazal nu se va administra in perioada de alaptare deoarece nu exista suficienta experienta.

Reactii adverse:

Ca urmare a pulverizarii, in cazuri rare se poate ajunge la iritarea mucoasei nazale deja inflamate si modificate. Aceasta se poate manifesta de exemplu ca arsura, prurit si stranut. In cazuri izolate se poate observa epistaxis. In cazul utilizarii neadecvate (capul dat pe spate, vezi indicatiile de dozare) poate aparea un gust amar, care uneori provoaca greata.

Conditii de pastrare. Nu se depoziteza sub +8 grade Celsius. Allergodilspray nazal nu se mai utilizeaza dupa expirarea termenului de valabilitate inscriptionat pe ambalaj. Medicamentul nu se pastreza la indemana copiilor.

Pret:

Allergodil naseu spray, aerosol este disponibil in farmacii la un pret mediu de 33 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: duminică, 30 octombrie, 2011, 22:34

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *