Prima Pagina » Medicamente » Medicamente A » Anavenol

Anavenol

Prospect

Compozitie:

Preparatul Anavenol se prezinta sub forma de drajeuri continand dihidroergocristina (mesilat) 0,5 mg, esculina (hidrat) 1,5 mg si rutosid (hidrat) 30 mg (flacon cu 30 buc.);
Solutie pentru uz intern continand, la 1 ml sau 25 picaturi, dihidroergocristina mesilat 0,5 mg, esculina 1,5 mg si rutosid 30 mg .

Actiune terapeutica:

Venotonic, arteriolodilatator, mareste rezistenta si diminueaza permeabilitatea capilara.

Indicatii:

Sindrom varicos, hemoroizi, insuficienta venoasa cronica si sindrom posttrombotic, dermatoze de staza, ulcere varicoase ale gambei, capilaropatii diverse.

Mod de administrare:

Oral, la inceput cate 2 drajeuri, timp de o saptamana, apoi 1 drajeu 2-3 ori/zi,timp de 2-3 luni; oral, la inceput cate 50 picaturi de 3 ori/zi, timp de o saptamana, apoi 25 picaturi de 2-3 ori/zi, timp de 2-3 luni.

Contraindicatii:

Stari hemoragice – trombopatii hemoragice, coagulopatii; se va evita in timpul sarcinii.

Reactii adverse:

Uneori reactii alergice cutanate, mai ales urticarie; ocazional cefalee, ameteli, somnolenta, greata, voma, diaree, rareori menometroragii.

Pret:

Anavenol este disponibil in farmacii la un pret mediu de 25 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: marți, 17 ianuarie, 2012, 15:14

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *