Prima Pagina » Sanatate A-Z » Medicina Interna » Anestezicele Locale

Anestezicele Locale

Sunt substante care suprima local si trecator sensibilitatea dureroasa.

Cocaina este un anestezic local, vasoconstrictor si euforic. Este un alcaloid toxic, doza mortala fiind de 1 g. In administrare prelungita, poate aparea o intoxicatie cronica (cocainomanie).

Procaina (Novocaina) este anestezica si vasodilatatoare locala, in infiltratii; antispastica, vasodilatatoare, antiaritmica si analgetica, in administrare i.v. Are actiune trofica tisulara, intarziind procesul de imbatranire. Uneori, produce fenomene alergice (eruptii cutanate, bronhospasm) si fenomene de intoleranta (convulsii, colaps, oprirea inimii etc.). Este obligatorie testarea sensibilitatii. Este incompatibila cu sulfamidele si cu PAS.

Procaina este prezentata sub forma de fiole de 1, 2, 4 si 8%. Pentru infiltratii se foloseste solutia de 0,25 – 0,50%; pentru blocarea nervilor, cea de 1 – 2%, iar pentru rahianestezie, solutia de 8%.

Xilina (Lidocaina) este unul dintre cele mai bune anestezice locale de doua ori mai puternica decat Procaina. Concentratiile mici sunt bine tolerate; foloseste solutia de 0,25 -0,50%; pentru anestezii de suprafata, cea de 2%, iar pentru rahianestezii, solutia de 5%.

Articole Similare:

Ultima actualizare: luni, 7 ianuarie, 2013, 15:47

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *