Prima Pagina » Simptome » Simptome A » Angioedem

Angioedem

Simptom

Definitie:

Tumefierea limbii poate apare datorita inflamatiei linguale-glosita, prezenta substantelor anormale (cum este substanta amiloida) in limba, colectii de fluid in limba ca rezultat al diferitelor boli sau tumori care inflitreaza tesutul limbii. O limba umflata poate apare ca rezultat al reactiei alergice la medicamente sau alte substante. In acest caz tumefierea se datoreaza acumularii de fluide in tesuturile limbii, cunoscuta medical drept angioedem.

O limba foarte umflata poate interfera cu respiratia normala orala si este considerate o urgenta medicala. In tratamentul reactiilor alergice ce includ angioedemul sunt utilizate: epinefrina, antihistaminice si steroidice.

Cauze:

  • alergii, amiloidoza, intepaturile de albine, arsuri chimice sau termice;
  • sindrom Down, alergie alimentara, micozele, leucemia;
  • cancerul oral, anemia pernicioasa, absecul, acromegalia;
  • infectiile bacteriene, limfangiomul, medicatia, mixedemul, pelagra;
  • neurofibromatoza, rabdomiomul, trauma.

Aceasta lista poate fi incompleta, este foarte probabil sa existe si alte cauze posibile care pot sta la baza aparitiei simptomelor dvs. Informati intotdeauna medicul dumneavoastra despre orice medicament sau tratament pe care il urmati, inclusiv prescriptii medicale (retete), suplimente, tratamente pe baza de plante sau tratamente alternative.

Articole Similare:

Ultima actualizare: duminică, 11 septembrie, 2011, 16:04

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *