Prima Pagina » Medicamente » Medicamente A » Antiflebitic MK, crema

Antiflebitic MK, crema

Prospect

Antiflebitic MK, crema se remarca prin asocierea diclofenacului sodic cu heparina, el aduce avantajul completarii efectului predominant antiinflamator si analgezic al celui dintai cu cel antitrombotic si antiedematos al celui de-al doilea, rezultand un produs cu actiune sinergica antiinflamatoare, analgezica, antitrombotica si antiedematoasa foarte benefica in afectiunile inflamatorii de natura venoasa sau musculo-scheletica.  Prezenta mentolului in compozitie confera o senzatie de racoare la nivelul locului de aplicare ceea ce contribuie la ameliorarea rapida a durerii.

Mentolul, prin proprietatea sa de a intensifica local circulatia, joaca si rolul de promotor de absorbtie atat pentru diclofenac cat si pentru heparina, marind astfel disponibilitatea acestora de a patrunde, dupa aplicare topica, in profunzime pana la nivelul sursei durerii si inflamatiei.

Forma farmaceutica de crema permite administrarea topica insotita de masaj, mai ales pentru afectiunile subacute sau cronice.

Compozitie:

Diclofenac sodic 10 mg/g si heparina sodica 250 UI/g.

Indicatii terapeutice:

  • tratamentul bolilor venoase cronice (tromboflebite, tromboze superficiale) si a complicatiilor inflamatorii ale acestora precum si ale bolilor inflamatorii acute venoase (flebite superficiale)
  • profilaxia flebitelor;
  • tratamentul leziunilor post-traumatice ale articulatiilor si tesuturilor moi insotite de revarsat sanguin si edem local: luxatii, entorse, contuzii, intinderi musculare, afectiuni ale meniscului, tenosinovite, contracturi, hematoame.

 Contraindicatii:

  • hipersensibilitate la diclofenac, heparina, la antiflamatoare nesteroidiene, la acidul acetilsalicilic sau la excipientii produsului
  • in leziuni cutanate indiferent de etiologia acestora: dermatite supurative, eczeme, plagi, hemoragii, infectiile bacteriene si fungice ale pielii, arsuri
  • in trimestrul III de sarcina sau in perioada de alaptare

Doze si mod de administrare:

Pe pielea zonei dureroase (pe o lungime de aproximativ 5 cm la nivelul zonei lezate) se aplica 2-3 g de crema de 1 pana la 3 ori pe zi si se maseaza lejer.

In cazul tratamentelor afectiunilor venoase nu se indica masajul, putandu-se recurge la aplicarea unui pansament ocluziv peste zona pe care s-a aplicat crema.

Forma de prezentare:

Cutie cu un tub a 35g crema.

Pret:

Antiflebitic MK cutie cu un tub a 35 g crema este disponibil in farmacii la un pret mediu de 22 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: luni, 11 februarie, 2013, 16:37

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *