Prima Pagina » Medicamente » Medicamente A » Antiflebitic MK, gel

Antiflebitic MK, gel

Prospect

Antiflebitic MK, gel se remarca prin asocierea diclofenacului sodic cu heparina care aduce avantajul completarii efectului predominant antiinflamator si analgezic al celui dintai cu cel antitrombotic si antiedematos al celui de-al doilea rezultand un produs cu actiune sinergica antiinflamatoare, analgezica, antitrombotica si antiedematoasa foarte benefica in afectiunile inflamatorii de natura venoasa sau musculo-scheletica.

Prezenta mentolului in compozitie confera o senzatie de racoare la nivelul locului de aplicare ceea ce contribuie la ameliorarea rapida a durerii.  Mentolul, prin proprietatea sa de a intensifica local circulatia, joaca si rolul de promotor de absorbtie atat pentru diclofenac cat si pentru heparina, marind astfel disponibilitatea acestora de a patrunde, dupa aplicare topica, in profunzime pana la nivelul sursei durerii si inflamatiei.

Dat fiind ca forma farmaceutica de gel permite administrarea rapida fara a mai masa locul aplicarii, lucru benefic mai ales in cazul afectiunilor traumatice la care durerea intensa nu permite masajul, am asociat si un al doilea promotor de absorbtie, dexpantenolul. Marimile de ambalaj in gramaje de 45g, si 100g permit personalizarea costului tratamentului in functie de durata tratamentului si suprafata de administrare.

Compozitie:

Diclofenac sodic 10mg/g si heparina sodica 500 UI/g.

Indicatii terapeutice:

  • tratamentul bolilor venoase cronice (tromboflebite, tromboze superficiale) si a complicatiilor inflamatorii ale acestora precum si ale bolilor inflamatorii acute venoase (flebite superficiale);
  • profilaxia flebitelor;
  • tratamentul leziunilor post-traumatice ale articulatiilor si tesuturilor moi insotite de revarsat sanguin si edem local (luxatii, entorse, contuzii, intinderi musculare, afectiuni meniscale, tenosinovite, contracturi, hematoame)

Contraindicatii:

  • hipersensibilitate la heparina, la diclofenac, la alte antiinflamatoare nesteroidiene, la acidul acetilsalicilic sau la excipientii produsului;
  • leziuni cutanate, indiferent de etiologia acestora: dermatite supurative, eczeme, plagi, hemoragii, infectii cutanate, arsuri;
  • in trimestrul al III-lea de sarcina sau in perioada de alaptare.

Doze si mod de administrare:

Pe pielea zonei dureroase (pe o lungime de aproximativ 5 cm, la nivelul zonei lezate) se aplica 2-3 g gel de 1-3 ori pe zi, dupa care se maseaza usor. In cazul tratamentului afectiunilor venoase, nu este recomandata masarea zonei ci aplicarea unui pansament oclusiv peste zona pe care a fost aplicat gelul.

Forma de prezentare:

Cutie cu un tub din aluminiu a 45 g gel sau cutie cu un tub din aluminiu a 100 g gel.

Pret:

  • Antiflebitic MK, gel tub cu 45 g are un pret aproximativ de 26 lei;
  • Antiflebitic MK, gel tub cu 100 g are un pret aproximativ de 30 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: luni, 5 decembrie, 2011, 19:56

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *