Prima Pagina » Medicamente » Medicamente A » Antigripal

Antigripal

Prospect

Preparatul Antigripal se prezinta sub forma de comprimate care contin acid acetilsalicilic 200 mg, paracetamol 200 mg, cafeina 25 mg, fosfat de codeina 10 mg; flacon cu 20 comprimate.

Actiune:

Analgezic si antipiretic prin acid acetilsalicilic si paracetamol; analgezic prin codeina, stimulent psihomotor si antimigrenos prin cafeina.

Indicatii:

Cefalee, nevralgii, mialgii, stari febrile, gripa.

Administrare:

Adulti: 1-2 comprimate de 2-3 ori/zi.
Copii: 1/4-1/2 comprimat de 1-3 ori/zi, dupa varsta.
Se va evita administrarea la copii sub 3 ani si tratamente indelungate.
Se elibereaza cu prescriptie medicala.

Contraindicatii:

Aceleasi ca pentru acid acetilsalicilic. Atentie la asocierea cu anticoagulante cumarinice (risc de hemoragii) si sulfamide hipoglicemiante (risc de hipoglicemie). Fosfatul de codeina continut figureaza pe lista substantelor dopante (interzise la sportivi).

Reactii adverse:

Fenomene de iritatie a mucoasei digestive si microhemoragii (prin acidul acetilsalicilic); dozele mari pot produce palpitatii, insomnie si tremor (prin cafeina), constipatie, rareori dependenta (prin codeina).

Pret:

Antigripal flacon cu 20 comprimate este disponibil in farmacii la un pret mediu de 11 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: luni, 23 septembrie, 2019, 3:29

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *