Prima Pagina » Medicamente » Medicamente A » Antrex

Antrex

Prospect

Compozitie:

Comprimate continand folinat de calciu echivalent a 15 mg acid folinic (cutii cu 10 si 100 buc.);
Fiole a 2 ml, 5 ml si 10 ml; Solutie injectabila continand folinat de calciu echivalent a 3 mg/ml acid folinic 3 mg/ml si excipienti (cutie cu 10 buc.).

Actiune terapeutica:

Factor antianemic, metabolit actival acidului folic, cu rol in sinteza ADN, important pentru metabolismul tesuturilor cu turn over rapid. Ofera protectie in cursul tratamentului cu antifolati.

Indicatii:

Anemia megaloblastica datorata deficitului de acid folic. Tratamentul efectelor adverse si al intoxicatiilor produse de antagonisti ai acidului folic. Protectia fata de efectele citotoxice ale dozelor mari de metotrexat.

Mod de administrare:

In anemia megaloblastica se recomanda initial doza de 9-12 mg i.m. sau 15 mg per os zilnic, 10-15 zile. Daca raspunsul la tratament este bun, se poate continua cu doze mai mici adaptate raspunsului clinic, pana cand tabloul sanguin se normalizeaza si simptomele clinice dispar. Doza obisnuita este de 3-6 mg de 1-2 ori/zi i.m. pana la normalizarea tabloului sanguin.

Reactii adverse:

Nu s-au raportat la dozele terapeutice.

Pret:

Antrex este disponibil in farmacii la un pret mediu de 69 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: sâmbătă, 19 noiembrie, 2011, 2:28

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *