Prima Pagina » Arhiva Medicala » acizi grasi

acizi grasi

Importanta Lipidelor in Alimentatie

Importanta Lipidelor in Alimentatie

Lipidele sunt o grupa de substante organice, componente ale materiei vii, insolubile in apa si solubile in solventi organici (eter, acetona, benzen s.a.). Ele sunt compusii organici ai carbonului, hidrogenului si oxigenului. Rezult a din esterificarea acizilor gra si cu diferiti alcooli. Din punct de vedere chimic, sunt substante organice cu molecula mai mult sau […]

Metabolismul Lipidic

Metabolismul Lipidic

Ficatul detine un rol major in metabolismul lipidelor, participand la unele reactii cheie in sinteza si metabolismului acizilor grasi, in metabolismul colesterolului si al altori steroli. El reprezinta sursa esentiala de fosfolipide, liproproteine si corpi cetonici, formati din acizi grasi. Chilomitronii bogati in trigliceride, absorbiti din intestin sunt in mare parte preluati de catre ficat, […]

Lanolina

Excipient gras animal, de culoare galbena, translucida, extras din grasimea lanii de oaie; peste jumatate din structura sa este reprezentata de acizi grasi. Fiind hidrofilica (poate incorpora cantitati mari de apa), lanolina nu se altereaza. Lanolina este utilizata frecvent drept agent emulgator (vehicul). Este unul din alergenii incriminati in produsele cos­metice. Articole Similare:Importanta Lipidelor in […]

Celulita

Celulita

Simptom Termenul Celulita a aparut prima data publicului larg in 1973 in revista pentru femei „VOGUE” ca subiect de ce multe femei dupa varsta de 18 ani sufera de celulita. Generalitati: Aparitia celulitei poate fi conditionata de mai multe cauze, ca consumul de anticonceptionale orale, consumul excesiv de bere, sedentarismul si ca paradox dietele neechilibrate […]

Date generale despre alimentatia in cirozele hepatice

Date generale despre alimentatia in cirozele hepatice

Regimul alimentar va fi normocaloric sau hipercaloric la pacientii denutriti, normoproteic, normolipidic, normoglucidic, cu asigurarea unui aport optim de proteine si lipide animale. Vitaminele si sarurile minerale vor fi asigurate in cadrul unei gastrotehnii corecte. Proteinele se vor asigura in cantitate normala, din cele cu valoare biologica mare, cu continut complet in aminoacizi esentiali, necesare […]