Prima Pagina » Arhiva Medicala » alimente (Pagina 2)

alimente

Actiunea Alimentelor Asupra Secretiei Gastrice

Actiunea Alimentelor Asupra Secretiei Gastrice

Din acest punct de vedere alimentele au fost impartite in doua categorii: excitanti slabi si excitanti puternici. Excitantii slabi sunt urmatorii: bauturi, apa, apa alcalina (fara acid carbonic), cacao grasa, ceai, lapte, smantana. condimente: sarea de bucatarie alte alimente: albusul de ou moale, cazeina, amidonul, painea alba veche, grasimile, carnea fiarta si racita, fructele dulci, […]

Grupele de Alimente

Hotaratoare pentru o alimentatie corecta, este coexistenta tuturor factorilor nutritivi. Nu este atat de importanta valoarea nutritiva a fiecarui aliment in parte, cat mai ales valoarea nutritionala a dietei in totalitate. Principiile nutritive nu se gasesc ca atare in natura, ci sub forma unor combinatii complexe, in care proportia lor variaza in limite foarte largi. […]

Ratia Alimentara

La fel ca un motor, care are nevoie de combustibil pentru a pune in miscare un atare dispozitiv, si organismul uman necesita hrana pentru a functiona la nivel optim. Fiecare actiune umana este rezultatul unei suite de reactii biochimice petrecute la nivel celular sau subcelular, menite a genera energie. Aceasta provine, dupa mai multi pasi […]

Igiena alimentatiei si digestiei

Igiena alimentatiei si digestiei

Igiena alimentatiei si digestiei se refera la un complex de factori si actiuni care asigura alegerea si pastrarea corecta a produselor alimentare pentru a pastra calitatile nutritive si a nu se infecta, cunoasterea regulilor pregatirii culinare a alimentelor si a consumarii lor pentru a putea fi transformate in asimilate de catre organism, corespunzator nevoilor sale […]

Regimul Alimentar in Cancerul Gastric

Cu cateva zile inainte de operatie se vor administra mese mici, fractionate de preferinta, lichide si semisolide, evitand alimentele greu digerabile (sosuri nedietetice, rantasuri, grasimi, prajeli, varza, castraveti, ridichi, sarmale), condimente, alcool si alimente bogate in celuloza care produc meteorism abdominal. Cu cel putin 12 ore inaintea interventiei chirurgicale se suspenda alimentatia orala si se […]

Hipertensiunea arteriala si alimentatia

Hipertensiunea arteriala si alimentatia

Hipertensiunea arteriala este cea mai raspandita afectiune cronica, fiind un factor de risc pentru accidentul vascular cerebral, infarctul miocardic etc. Pacientii care vor sa previna sau sa trateze aceasta afectiune trebuie sa puna mare accent pe alimentatie, alegand mai ales alimentele care au proprietatea de a regla presiunea sanguina. Alimente ce trebuie evitate in hipertensiunea […]

Indigestia alimentara

Indigestia alimentara este o afectiune frecventa mai ales in lunile de vara, cand alimentele se pot altera mult mai rapid. Poti face indigestie alimentara si atunci cand alimentele ingerate sunt intr-o cantitate foarte mare, iar astfel de probleme apar in special dupa perioadele de post. Pacientii care sufera de diverse boli ale aparatului digestiv sunt […]

Alimentele toxice

Intrate insidios in viata noastra de zi cu zi, alimentele toxice au devenit atat de firesti, incat aproape nimeni nu mai sesizeaza pericolul pe care ele il reprezinta in mod real. Multor oameni le-ar parea deplasat acum sa renunte la zaharul alb, la margarina, la alimente cu amelioratori de aroma, coloranti sintetici s.a.m.d. Deghizata in […]

Balonarea apare in momentul in care se acumuleaza gaze in intestin

Te confrunti cu o senzatie agasanta de balonare abdominala dupa fiecare masa si nu mai stii cum sa scapi de ea? Cateva reguli alimentare iti pot ameliora situatia, insa nu trebuie sa uiti ca balonarea poate sa ascunda alte probleme, in general digestive. Balonarea apare in momentul in care se acumuleaza gaze in intestin, insa […]

Pagina 2 din 212