Prima Pagina » Arhiva Medicala » dieta

dieta

Constipatia

Constipatia

Constipatia este una dintre cele mai frecvente tulburari, care apare la un numar mare de pacienti, in special la varstnici. In Franta, aproximativ 10 milioane de persoane sufera de constipatie, iar in Germania aproximativ 30% din populatie. In ultimii ani, medicii au raportat o crestere a numarului persoanelor suferind de constipatie. Convingerea ca este necesara […]

Tratamentul Igieno-Dietetic

Tratamentul Igieno-Dietetic

Tratamentul igieno-dietetic urmareste stabilirea regimului alimentar (dieta si reglementarea activitatii fizice si intelectuale. Importanta acestui tratament rezulta si din faptul ca multe boli se pot vindeca numai prin dieta si repaus (unele enterocolite acute, unele nefrite etc.), altele putandu-se mentine in stare de compensare (afectiuni cardiace, hepatice, renale). Dietetica sau alimentatia curativa se ocupa cu […]

Cura de Fructe

Cura de Fructe

Cura de fructe, este o alta varianta a regimului vegetarian cu proprietati alcalinizante, cu efect diuretic si laxativ. Se recomanda in diferite boli: cura de prune sau smochine, in constipatie; cura de lamai (10-20 pe zi) in reumatism; cura de struguri in guta, boli renale si hepatice; cura de mere rase in enteritele sugarului sau […]

Regimul Hipercaloric

Regimul Hipercaloric

Regimul hipercaloric nu este acelasi lucru cu excesul alimentar, in care se consuma cantitati mari de alimente fara indicatie, putand duce la complicatii severe. Regimul hipercaloric este o dieta cu indicatii precise: toate formele de denutritie (diaree cronice, supuratii, albuminurii, stari febrile prelungite, glicozurii, hipertiroidism, neoplasme, tuberculoze), in munci grele, perioada de crestere sarcina sau […]

Dieta Hidrica

Dieta Hidrica

Dieta hidrica consta in introducerea in organism a unei cantitati mai mari de apa sau lichide (apa minerala, ceaiuri, decocturi, sucuri de fructe, bulion, etc). Cantitatea nu va depasi 2 litri pe zi, se va administra in doze mici, fractionate si va dura numai cateva zile, timp in care bolnavul va sta obligatoriu la pat. […]

Alimentatie si Dietetica

In ultimele decenii a crescut intr-un ritm alarmant frecventa bolilor cronice degenerative. Aceasta justifica si impune cunostinte temeinice despre cauzele si mecanismul acestora cat si despre rolul factorilor nutritivi in geneza lor. Mai mult de jumatate din cauzele de mortalitate se datoresc bolilor cardiovasculare (in tara noastra 46%). Alaturi de factorii de risc, sedentarismul, fumatul, […]

Legumele si fructele dintr-o dieta echilibrata

Legumele si fructele dintr-o dieta echilibrata

Rezultatul unui studiu a pus in evidenta faptul ca recomandarile unor nutritionisti legate de consumul de legume si frcute au creat de multe ori confuzii. Sa vedem care este consumul corect de legume si fructe si care sunt optiunile corecte. Kiwi este fructul cu cele mai multe proprietati nutritive si contine mai multa vitamina C […]

Dieta rapida, slabesti mancand grepfruit

Dieta rapida, slabesti mancand grepfruit

Potrivit unor specialisti in nutritie, persoanele care recurg la regimul cu grepfruit reusesc sa slabeasca intre 6 si 10 kilograme pe saptamana. Deoarece scaderea in greutatea este brusca, aceasta cura este recomandata de medici doar in cazuri exceptionale si cel mult o data la doi ani, deoarece metabolismul are de suferit. Regimul se tine timp […]

Diabeta

Diabeta

Prospect Actiune terapeutica: Diabeta are efect diuretic slab. Debut, nonmicronizat: 2-4 h; micronizat: 1 h; Nivel plasmatic maxim: 4 h. Durata, forma nemicronizata: 16-24 h; micronizata: 12-24 h. Metabolizat in ficat pina la metaboliti slab activi. Excretat prin bila (50%) si pe cale renala (50 %). Gliburidul micronizat (tablete 3 mg) produce nivele serice care […]

Dieta in etiologia cancerului colorectal

S-au efectuat numerosase anchete epidemiologice care au evidentiat importanta net superioara a factorilor de mediu, in detrimentul celor familiari, in etiologia cancerului de intestin gros. Studiile au demonstrat implicarea nu doar a factorilor alimentari, ci si a gradului de sedentarism, consumul de aspirina, dar si asocierile medicamentoase. Factorii de risc alimentari se refera la: numarul […]

Pagina 1 din 212