Prima Pagina » Arhiva Medicala » digestie (Pagina 2)

digestie

Umplerea stomacului

Stomacul gol, in perioadele interdigestive, poate adaposti un continut de 50 ml. In perioadele digestive, stomacul poate adaposti pana la 1500 ml, fara modificari semnificative ale presiunii intragastrice. Exemplu: presiunea intragastrica, in cazul unui stomac plin creste numai cu pana la 7-8 cm de H2O peste normal. Aceste modificari nesemnificative ale presiunii intragastrice se aplica […]

Digestia

Digestia este procesul care descompune hrana in substante ce pot fi absorbite si utilizate de organism pentru energie, crestere si regenerare. Digestia depinde de actiunea unor substante denumite enzime asupra hranei ingerate. Acestea sunt produse de organe atasate la tractul digestiv si ele sunt responsabile pentru multe din reactiile chimice implicate in digestie. Aceste modificari […]

Digest Duo

Digest Duo

Prospect Preparatul Digest Duo se utilizeaza pentru combaterea simptomelor neplacute ale tulburarilor gastrointestinale asociate cu exces de aciditate si hipermotilitate. Prin compozitia lor, cele doua componente ale produsului DigestDuo – comprimatele masticabile si capsulele moi – exercita o actiune complementara, acoperind o paleta larga de tulburari digestive ce pot coexista si contribuind la inlaturarea efectelor […]

Digestia in Intestinul Subtire

In intestinul subtire, chimul gastric acid sufera alte transformari chimice si mecanice, care contribuie la desfacerea principiilor alimentare in forme structurale simple ce pot fi absorbite la nivelul epiteliului intestinal. Transformarile chimice se realizeaza sub actiunea conjugata a sucului pancreatic, bilei si sucului intestinal, iar cele mecanice sunt rezultatul miscarilor intestinului subtire. Activitatea secretorie a […]

Absorbtia intestinala

Absorbtia intestinala este procesul prin care produsii simpli, rezultati din digestie, strabat mucoasele digestive, trecand in circulatie. Absorbtia anumitor constitueni se poate realiza la nivelul stomacului (apa, cloruri, alcool, CO2 etc.), precum si la nivelul colonului (apa si electroliti), dar absorbtia principiilor alimentari are loc in special in intestinul subtire; de aceea lichidul care trece […]

Digestia Intestinala

Digestia proptiu-zisa are loc in intestinul subtire sub actiunea combinata a sucurilor: pancreatic, intestinal si a bilei, iar produsii simpli rezultati sunt resorbiti pana la valvula ileo-cecala in proportie de peste 90%. Sucul pancreatic este un lichid incolor, inodor, alcalin (pH in jur de 8). Contine substance anorganice (bicarbonatul care contribuie la neutralizarea chimului gastric), […]

Digestia Bucala

Timpul scurt cat stau alimentele in gura permite mai ales prelucrarea lor mecanica prin masticatie si impregnarea cu saliva. Masticatia este un proces complex prin care alimentele solide si semisolide sunt prelucrate mecanic prin taiere, zdrobire si triturare, datorita miscarilor mandibulei, concomitent cu miscari coordonate ale buzelor, limbii si obrajilor, care imping fragmentele alimentare intre […]

Pagina 2 din 212