Prima Pagina » Arhiva Medicala » glucide

glucide

Particularitatile Alimentatiei la Efectuarea Muncii Fizice si a Celei Intelectuale

Particularitatile Alimentatiei la Efectuarea Muncii Fizice si a Celei Intelectuale

Alimentatia rationala prevede un consum de hrana corespunzator cu genul de activitate al persoanei. Divizarea muncilor in fizica si intelectuala e relativa, deoarece, pe parcursul activitatii omului, diferenta dintre ele se atenueaza, fiecare gen de activitate incluzand elemente si de un fel, si de altul. S-a constatat ca, in unele cazuri, modificarile fiziologice din organism […]

Importanta Glucidelor in Alimentatie

Importanta Glucidelor in Alimentatie

Glucidele constituie cea mai mare parte din alimente si sunt sursa principala de material energetic pentru organism. Utilizarea glucidelor pentru necesitatile energetice este justificata, pe de o parte, de abundenta lor in natura si de usurinta de a acoperi ratia glucidica; pe de alta parte, de faptul ca glucidele se absorb si se oxideaza usor in […]

Relatia Dintre Metabolism si Necesarul Fiziologic de Substante Nutritive

Relatia Dintre Metabolism si Necesarul Fiziologic de Substante Nutritive

La om, alimentatia rationala stiintifica, are in vedere aspectele cantitative si calitative care sa satisfaca adecvat nevoile variabile ale organismului sub aspect energetic, plastic si functional, asigurand astfel starea de sanatate. Fiecare organism uman prezinta particularitati proprii din punct de vedere al substantelor nutritive diferentiindu-se pe grupe de consumatori in functie de varsta, sex, masa […]

Metabolismul Glucidic

Metabolismul Glucidic

Problemele legate de importanta ficatului ca sediu al actiunii insulinei, de mecanismul diabetului la cirotici ca si de frecventa hipoglicemiei in hepatite continua sa reprezinte subiecte ale unor dezbateri recente. Ficatul detine un loc deosebit in homeostazia glucidica, intrucand: este un organ atat al productiei cat si al consumului de glucoza; este supus actiunii insulinei […]

Carbohidratii

Carbohidratii

Carbohidratii sunt cunoscuti si sub numele de glucide, hidrati de carbon, zaharuri, sunt substante care servesc ca principala sursa de energie a organismului, in mare parte fiind folositi de muschi si creier. Sunt de gasit din abundenta in dulciuri, paine ori cartofi. Carbohidratii sunt folositi de organism pentru a produce caldura si pentru a asigura […]