Prima Pagina » Arhiva Medicala » hepatita (Pagina 2)

hepatita

Hepatita Virala Acuta

Hepatita Virala Acuta

Definitie Hepatita virala acuta este o boala infectioasa transmisibila, aparand sub forma de epidemii sau chiar pandemii. Este provocata de un virus filtrabil specific, care introdus in organism pe cale digestiva sau accidental, pe cale parenterala provoaca o imbolnavire a intregului organism si in mod deosebit a parenchimului hepatic. Boala se manifesta prin semne de […]

Bilirubina Directa

Bilirubina Directa

Bilirubina directa (BD), bilirubina conjugata, hidrosolubila si cu reactivitate crescuta, da o reactie de culoare cu reactivul diazo, fiind cunoscuta sub numele de bilirubina directa. Cresterea valorilor bilirubinei directe in ser este asociata cu excretia redusa de pigment conjugat din ficat si bila si apare in icterele colestatice sau in cele hepatocelulare. Cresterea patologica a […]

Bilirubina

Bilirubina

Bilirubina sanguina este o substanta colorata in verde-galbui pe care o fabrica ficatul si care intra in compozitia bilei. In mod normal, bilirubina nu se gaseste in sange decat in cantitati foarte mici, insa cu ocazia bolilor de ficat (hepatita infectioasa sau toxica), cand se obstrueaza canalul biliar (calculi ai vazicii biliare) atunci cand bila […]

Transplantul Hepatic

Transplantul Hepatic

Scopul transplantului hepatic Scopul transplantului hepatic este de a prelungi durata si a creste calitatea vietii la pacientii cu bolii hepatice in stadiul final. Transplantul hepatic se adreseaza cirozelor hepatice in stadii terminale si cazurilor de insuficienta hepatica acuta. In ultimii 20 de ani, s-au efectuat numai in SUA mai mult de 20.000 de transplante […]

Hepatitele Cronice

Hepatitele Cronice

Definitie Hepatitele cronice reprezinta procese necro-inflamatorii si fibrotice hepatice cu o evolutie de peste 6 luni. Diagnostic Diagnosticul hepatitelor cronice este unul clinico-biologic, dar mai ales histologic. Acest lucru se datoreaza faptului ca adesea hepatitele cronice pot fi complet asimptomatice, sau un tablou clinic complet nesugestiv, ceea ce face ca, uneori, ele sa fie descoperite […]

Grupul virusurilor hepatitice GB

Mai multe cazuri de hepatite acute cu transmitere parenterala au fost considerate ca fiind produse de 2 agenti virali nou evidentiati, cu structura asemanatoare flavivirusurilor dar totusi diferita de cea a HCV. Aceste 2 virusuri au fost desemnate drept virusul hepatitic GB-A si GB-B (GBV-A si, respectiv GBV-B) (GB fiind initialele unui chirurg care a […]

Virusul Hepatitic F

Virusul hepatitic F a fost identificat in cazuri de hepatite cu transmitere non-parenterala non-A non-E (si non-B, non-C, non-D), semnalate in mai multe tari. Virusul a fost denumit HFV (Hepatitis French Virus). Este un virus ADN dublu catenar, cu dimensiuni cuprinse intre 27-37 nm.   Articole Similare:Hepatita CronicaHepatita Virala AcutaBilirubinaTransplantul HepaticHepatitele Cronice

Virusul Hepatitic E

Virusul Hepatitic E

Virusul hepatitic E este provizoriu incadrat in familia Caliciviridae. Morfologie si structura: Virionul este lipsit de anvelopa, avand forma sferica si diametrul cuprins intre 27-34 nm. Genomul este ARN monocatenar cu polaritate pozitiva, cuprinzand 3 ORF: ORF1- codifica proteinele nestructurale; ORF 2 si ORF3 – codifica proteine structurale. Replicare: Se produce in hepatocit, dar mecanismul […]

Virusuri Hepatitice

Virusuri Hepatitice

Sub aceasta denumire sunt grupate virusuri care desi apartin unor familii distincte, cu caracteristici diferite (genom, replicare, evolutie a infectiei, cai de transmitere), au in comun tropismul principal pentru hepatocite. Ca urmare, toate aceste virusuri determina hepatite cu manifestari clinice variabile: infectii asimptomatice simptome clinice acute : fatigabilitate, greturi, varsaturi, febra, icter forme clinice anicterice […]

Regim alimentar naturist Hepatita

Regim alimentar naturist Hepatita

1. GUSTARI PENTRU BOLNAVII DE HEPATITA 1.1 Branza de vaci: 1 litru de lapte, din care rezulta 100-200 g branza. Se pune laptele la prins, intr-un vas emailat sau de portelan, se lasa la tepmeratura camerei pana se incheaga.  Se ia smantana de deasupra si se lasa la cald, pana se coaguleaza. Se toarna printr-un […]

Pagina 2 din 3123