Prima Pagina » Arhiva Medicala » intoxicatie alimentara

intoxicatie alimentara

Intoxicatiile Alimentare Nemicrobiene

Intoxicatiile Alimentare Nemicrobiene

Intoxicatiile alimentare nemicrobiene includ intoxicatiile cu tesuturi ale unor animale veninoase (unele specii de pesti), cu produse de provenienta vegetala sau animala, care devin toxice in anumite conditii (samburi amari de migdale, de piersice si de visine, cartofi incoltiti, boabe de fasole crude, ficatul si icrele unor specii de pesti, mierea produsa de albine din […]

Profilaxia Intoxicatiilor Alimentare Microbiene

Profilaxia Intoxicatiilor Alimentare Microbiene

Profilaxia toxiinfectiilor alimentare se bazeaza pe urmatoarele principii generale: prevenirea contaminarii produselor alimentare cu agenti patogeni; preintampinarea inmultirii agentilor patogeni in produsele alimentare; nimicirea microorganismelor prin intermediul prelucrarii termice a produselor alimentare. Carnea, mai ales de vita, trebuie sa fie fiarta ori prajita in bucati mici. Carnea fiarta nu trebuie pastrata impreuna cu cea cruda […]

Intoxicatiile Alimentare Microbiene

Intoxicatiile Alimentare Microbiene

Toxicozele alimentare bacteriene se manifesta printr-o stare morbida, care apare in urma consumului produselor ce contin toxine ale unui agent patogen specific (bacilul botulinic ori al unui stafilococ). Este caracteristic faptul ca insusi agentul patogen poate lipsi in produsele alimentare sau se afla in cantitati mici. Dar acumularea unor cantitati mari de substante toxice are […]