Prima Pagina » Arhiva Medicala » lactate

lactate

Laptele

Laptele

Produse de origine animala, cu o inalta valoare biologica, laptele si derivatele sale sunt alimente deosebit de importante pentru hrana omului sanatos si a celui bolnav, indiferent de varsta. Daca amintim faptul ca laptele reprezinta singurul aliment consumat in prima perioada a vietii, atat de om, cat si de celelalte mamifere, putem intelege si mai […]

Regimul Lactat

Regimul Lactat

Laptele este un aliment complet, alcalinizant usor digerabil si usor laxativ (lactoza), diuretic. 11 lapte furnizeaza 600 calorii. Laptele este cel mai important aliment al nou nascutului, dar ocupa un rol important si in alimentatia adultului. La omul normal se recomanda 1/3 litri de lapte/zi, la cei cu activitate medie 1/2-3/4 l/zi, la copil sau […]

Grupele de Alimente

Hotaratoare pentru o alimentatie corecta, este coexistenta tuturor factorilor nutritivi. Nu este atat de importanta valoarea nutritiva a fiecarui aliment in parte, cat mai ales valoarea nutritionala a dietei in totalitate. Principiile nutritive nu se gasesc ca atare in natura, ci sub forma unor combinatii complexe, in care proportia lor variaza in limite foarte largi. […]