Prima Pagina » Arhiva Medicala » produse lactate

produse lactate

Branzeturile

Branzeturile

Sunt derivate de lapte (de vaca, de oaie sau amestecat), care se obtin prin prelucrarea in diverse moduri a cheagului obtinut prin coagularea cazeinei. Asa cum am mai aratat, coagularea cazeinei din lapte se poate obtine prin doua moduri: prin acidifiere sau cu ajutorul cheagului. Branzeturile obtinute din coagulul rezultat in urma acidifierii lactice au […]

Produsele Lactate Acide

Produsele Lactate Acide

Acestea au o deosebita importanta in alimentatia rationala a omului sanatos si, totodata, detin un loc important in alimentatia dietetica a unor bolnavi. Valoarea lor nutritiva este asemanatoare cu cea a laptelui, dar fata de acesta au un avantaj: factorii nutritivi sunt asimilati mai usor. In general, ele se obtin in urma fermentatiei lactice pure […]

Laptele

Laptele

Produse de origine animala, cu o inalta valoare biologica, laptele si derivatele sale sunt alimente deosebit de importante pentru hrana omului sanatos si a celui bolnav, indiferent de varsta. Daca amintim faptul ca laptele reprezinta singurul aliment consumat in prima perioada a vietii, atat de om, cat si de celelalte mamifere, putem intelege si mai […]