Prima Pagina » Arhiva Medicala » toxicoza

toxicoza

Profilaxia Toxicozelor Alimentare

Profilaxia Toxicozelor Alimentare

Profilaxia botulismului – la pregatirea conservelor in conditii casnice trebuie sa folosim numai legume si fructe intregi si proaspete. Ciupercile, legumele, fructele si pomusoarele trebuie alese bine si spalate minutios sub un jet de apa. Vom folosi metodele de conservare care asigura o pastrare mai buna a conservelor, adic a cele care prevad folosirea acizilor […]

Micotoxicozele

Micotoxicozele

Nu o singura data ati observat, probabil, ca pe produsele alimentare, pastrate mult timp, apare un strat albicios. Acestea sunt niste ciuperci microscopice. Ele apar pe painea pastrata cateva zile intr-o punga, pe dulceturile care contin putin zahar si nu sunt fierte suficient. Deseori, ciupercile microscopice acopera legumele, fructele si alte produse alimentare. Pe masura […]

Intoxicatiile Alimentare Microbiene

Intoxicatiile Alimentare Microbiene

Toxicozele alimentare bacteriene se manifesta printr-o stare morbida, care apare in urma consumului produselor ce contin toxine ale unui agent patogen specific (bacilul botulinic ori al unui stafilococ). Este caracteristic faptul ca insusi agentul patogen poate lipsi in produsele alimentare sau se afla in cantitati mici. Dar acumularea unor cantitati mari de substante toxice are […]