Prima Pagina » Sanatate A-Z » Medicina Interna » Artritele Specifice

Artritele Specifice

Artrita tuberculoasa

Mai poarta si denumirea de reumatism Poncet. Boala afecteaza copiii care sufera de tuberculoza sau prezinta semne de impregnare bacilara si imbraca unul dintre urmatoarele forme: artralgica, hidrartrozica, poliartriculara, anchilozanta (plastica).

Artrita luetica

Artrita luetica apare in perioada secundara a sifilisului si imbraca aceleasi forme: artralgica monoartritica, poliarticulara. Artritele pot aparea si in perioada tertiara, leziunile fiind sclerogomoase, mutilante.

Artropatia tabetica

Artropatia tabetica, nedureroasa, confera genunchiului un aspect voluminos, tumoral.

Reumatismul subacut

Reumatismul subacut, denumit si reumatism Ravault-Vignol, prinde mai ales genunchii si gleznele, cu inflamatii articulare mai putin explozive si febra. Seama­na cu reumatismul Bouillaud-Sokolski, dar nu prinde inima, si cu P.C.E., dar evolutia buna il diferentiaza si de aceasta forma. Titrul A.S.L.O. este normal sau usor crescut. Tratamentul este acelasi ca in P.C.E.

Reumatismul palindromic

Reumatismul palindromic este caracterizat prin puseuri de artrita care tin cateva ore sau cateva zile, dupa care toate fenomenele dispar. Recidivele sunt frecvente. V.S.H. este normal; afebrilitate. Este intalnit rar, poate evolua catre P.C.E.

Reumatismul alergic

Reumatismul alergic (Kahlmetter) este o forma de reumatism caracterizata prin artralgii sau artrite, insotite de urticarie, stare febrila. Cedeaza la antialergice.

Tratament

In reumatismul infectios, tratamentul este in primul rand etiologic. Avand in vedere rolul infectiei care determina inflamatia articulatiilor, se va face un Tratament antiinfectios (antibiotice, chiar in asociere) si antiinflamator (aminofenazona, fenilbutazona etc); de asemenea este indicata vitaminoterapia (B, B6, C).

In cazul in care apar sechele (redori, anchiloze etc.) se va face un tratament complex (balnefizioterapie si kineziterapie = terapie prin miscare), care sa redea bolnavului functionalitatea sa articulara, integral sau partial, pentru ca acesta sa poata fi redat muncii sale sau altei munci, adaptate la noua sa stare.

Articole Similare:

Ultima actualizare: miercuri, 6 februarie, 2013, 14:05

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *