Prima Pagina » Sanatate A-Z » Medicina Interna » Artrozele Membrului Toracic

Artrozele Membrului Toracic

Sunt mai rare. Explicatia corista in functionalitatea respectiva, adaptata la prehensi-une, suferind mai mult din acest punct de vedere formatiunile periarticulare, de unde si existenta periartritelor. In situatii mai deosebite de solicitare, de obicei profesionala, pot aparea si artrozele.

Artroza umarului

Este foarte rara. Unele profesiuni o favorizeaza: pictori, zugravi etc. Ii sunt caracteristice durerea, cracmentele articulare si limitarea miscarilor, indeosebi abductia si retroproiectia. Evolutia poate merge spre blocaj articular, reversibil. Examenul radiologic arata modificari cunoscute: osteofitoze, osteoporoze, osteoscleroze cu depuneri calcare.

Artroza cotului

Are un caracter mai mult profesional, aparand mai ales la cei ce lucreaza cu perforatoarele pneumatice, strunguri etc., deci supusi microtraumatismelor permanente, ca si la cei care au suferit traumatisme (fracturi, luxatii ale cotului etc.).

Artroza mainii

Este cea mai frecventa artroza a membrelor toracice. Etiologic, tulburarile metabolice si endocrine (menopauza) si unele profesiuni manuale (spalatorese, croitorese, pianisti, violonisti) isi au importanta lor.

Artroza falangelor

Caracterul clinic cel mai important al acestor artroze este formarea unor noduli la extremitatea distala a falangelor (III – II), numiti nodulii Heberden si intre falangele II si I, numiti nodulii Bouchard.

Artroza policelui

Se mai numeste si rizartroza si se constituie intre trapez si police (metacarp).

Articole Similare:

Ultima actualizare: miercuri, 6 februarie, 2013, 11:35

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *