Prima Pagina » Medicamente » Medicamente A » Aspacardin

Aspacardin

Prospect

Compozitie:

Preparatul Aspacardin se prezinta sub forma de comprimate continand: D,L aspartat de potasiu, aspartat de magneziu.

Actiune terapeutica:

Amelioreaza metabolismul miocardic, scade excitabilitatea crescuta a inimii, poate atenua senzatia de oboseala fizica. Prin aportul de aspartat de potasiu si magneziu, produsul tinde sa normalizeze echilibrul ionic si enzimatic la nivelul fibrei miocardice, cresterea capacitatii de utilizare a oxigenului si favorizarea sintezei intracelulare a fosfatilor donatori de oxigen.

Farmacocinetica:

Magneziul este in principal un cation intracelular. Absorbtia digestiva nu depaseste 50%. Excretia se face in principal prin urina, dar si prin fecale. Potasiul este in principal un cation intracelular. Potasiul se absoarbe repede si aproape complet din tubul digestiv. Excretia se face in principal prin urina.

Indicatii:

Adjuvant in tratamentul anginei pectorale, infarctului miocardic, insuficientei cardiace precum si al aritmiilor din cursul infarctului miocardic, aritmiilor ectopice, starilor de post infarct, profilaxia aritmiilor digitalice, stari de oboseala fizica.

Mod de administrare:

Curativ 2 comprimate de 3 ori/zi; profilactic 1 comprimat de 3 ori/zi. In cazul administrarii prelungite si in special la batrani se recomanda monitorizarea tratamentului prin control periodic al potasemiei.

Contraindicatii:

Insuficienta renala acuta si cronica, leziuni parenchimatoase renale severe, coma hepatica, tulburari ale metabolismului aminoacizilor (indeosebi prin defecte enzimatice genetice).

Reactii adverse:

Greata, disconfort abdominal, diaree (rareori, la doze mari).

Precautii:

Se administreaza cu prudenta la batrani cu afectiuni asociate cardiace si renale. Sarcina si alaptare: Se administreaza cu prudenta, respectandu-se dozajul.

Interactiuni medicamentoase:

Utilizarea concomitenta a diureticelor economisitoare de potasiu este urmata de hipermagneziemie si hiperpotasiemie. La pacientii care primesc medicatie anticolinergica exista riscul de scadere a motilitatii gastrointestinale. Magneziul scade absorbtia tetraciclinelor administrate oral. Preparatele care contin calciu si fosfati reduc absorbtia magneziului. De aceea, Aspacardin se va administra cu 3 ore inainte de administrarea acestor preparate.

Pret:

Aspacardin, comprimate cutie cu 3 blistere AI/PVC/PE/PVDC de cate 10 comprimate este disponibil in farmacii la un pret mediu de 22 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: vineri, 12 aprilie, 2013, 15:31

4 Discutii la Aspacardin

 1. barzoiu 25/01/2013 at 03:35

  aspacardin sau karbis care este mai bun?

  Răspunde
 2. mihaella 08/10/2012 at 14:45

  urmez tratament cu prednison pentru purpura trombocitopenica.Deoarece mi-a scazut potasiul, doamna doctor mi-a recomandat sa iau aspacardin 3 pastile pe zi timp de o saptamana.Acum am tensiunea 15 cu 11 desi maninc fara sare .

  Răspunde
 3. Mariiliv 28/06/2012 at 17:34

  Buna ziua.O rugaminte: la pacientii operati pe cord deschis (inlocuire valva si by-pass)este contraindicat aspacardinul? Multumesc.

  Răspunde
  • Dr. Floare Cristina 29/06/2012 at 07:25

   Nu este contraindicat, urmati cu sfintenie sfaturile medicilor cardiologi. Nu administrati nici un medicament sau supliment alimentar fara instiintarea prealabila si acordul lor. Va doresc multa sanatate si numai bine.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *