Prima Pagina » Medicamente » Medicamente A » Aspatofort

Aspatofort

Prospect

Preparatul Aspatofort se prezinta sub forma de fiole de 1 ml solutie apoasa contine: Acid D,L-aspartic 25,0 mg; vitamina B 12,5 mg.

Actiune:

Hepatotrop, stimulent al proteinogenezei, protector al echipamentului enzimatic hepatic, cu efect amonio-fixator.

Indicatii:

Hepatita acuta, hepatita cronica, precoma hepatica, hiperamoniemie din coma hepatica, encefalopatie portala, alcoolism, boala de iradiatie, hepatoprotectia neoplazicilor supusi chimioterapiei.

Administrare:

Intravenos, 2 fiole in 300 ml solutie glucozata izotona, introduse intr-o ora (se poate repeta de 2-4 ori/zi).

Contraindicatii:

Alergie la piridoxina (vitamina B).

Precautii:

Vitamina B6 este incompatibila cu substante alcaline, la pH peste 5 solutiile se coloreaza. Este inactivata de oxidanti. A nu se amesteca cu alte solutii, risc de embolie.

Reactii adverse:

Rareori, vitamina B poate produce fenomene de nevrita senzoriala, somnolenta, micsorarea nivelului plasmatic al acidului folic.

Pret:

Aspatofort solutie injectabila cutie cu 10 fiole de 10 ml solutie injectabila este disponibil in farmacii la un pret mediu de 22 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: miercuri, 24 august, 2011, 16:13

Un comenentariu la Aspatofort

  1. MARIANA 14/11/2016 at 11:02

    buna ziua,as avea nevoie urgent de aceste fioleASPATOFORT,am incercat la farmaciile din cluj si nu am gasit…imi puteti recomanda unde sa caut?MULTUMESC

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *