Prima Pagina » Medicamente » Medicamente A » Azmacort Inhaler

Azmacort Inhaler

Azmacort InhalerPreparatul Azmacort Inhaler se prezinta sub forma de flacon dozator presurizat (a 20 g) pentru inhalatii orale, continand 60 mg triamcinolon acetonid. Este prevazut cu piesa pentru adaptare orala-inhalator. Un flacon contine aproximativ 240 doze (o doza eliberand 200 g triamcinolon acetonid).

Indicatii:

Corticoterapia cronica a astmului bronsic.

Contraindicatii:

Tratamentul primar al status asthmaticus sau al altor episoade astmatice acute ce impun terapia intensiva; hipersensibilitate la oricare dintre componenti.

Precautii:

Azmacort nu va fi utilizat pentru tratamentul crizei de astm. Se va recomanda cu mare prudenta sau se va evita la pacientii prezentand forme active sau latente de infectii TBC sau de alte etiologii (bacteriene, virale, fungice) sau herpes al regiunii oftalmice.

Sarcina si alaptarea:

Nu se va utiliza in timpul sarcinii si al alaptarii decat daca beneficiul scontat justifica riscul fetal (hipoadrenalism).

Abilitatea de a conduce automobile sau de a opera masini:

Azmacort nu afecteaza abilitatea de a conduce automobile sau de a opera masini.

Reactii adverse:

Azmacort este un preparat bine tolerat. Rareori, pot sa apara unele efecte secundare tranzitorii si de intensitate scazuta, cum ar fi: candidoza a mucoasei cavitatii bucale, disfonie, senzatie de uscaciune in gat, wheezing, tuse. In mod exceptional, s-au raportat edeme ale fetei.

Mod de administrare:

O inhalatie contine 200 mg triamcinolon acetonid. Aduti: 2 inhalatii de 3-4 ori pe zi. Copii de 6-12 ani: 1-2 inhalatii de 3-4 ori pe zi.

Pret:

Azmacort Inhaler flacon dozator presurizat (a 20 g) este disponibil in farmacii la un pret mediu de 35 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: joi, 11 iulie, 2019, 8:14

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *