Prima Pagina » Medicamente » Medicamente A » Azopt

Azopt

Prospect

Pezentare:

Preparatul Azopt se prezinta sub forma de picaturi oftalmice 10 mg/ml; ct. 1 fl. 5 ml

Indicatii:

Scaderea presiunii intraoculare crescute in: hipertensiune intraoculara, glaucom cu unghi deschis.

Administrare:

1 picatura de 1-3 ori/zi, in sacul conjunctival al ochiului afectat.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la oricare dintre componente sau la sulfonamide. IR severa. Acidoza hipercloremica. Perioada de alaptare.

Atentionari:

Nu se recomanda utilizarea produsului la pacienti sub 18 ani sau la pacienti cu IH. Atentie in cazul pacientilor care poarta lentile de contact. Se recomanda monitorizarea atenta in alte cazuri de cornee compromisa (ex: la pacienti cu diabet zaharat). Atentie in cazul asocierii cu: ketoconazol, itraconazol, clotrimazol, ritonavir si roleandomicina. Prudenta in timpul sarcinii. Poate afecta capacitatea de a conduce masina sau de a manipula utilaje.

Reactii adverse:

Efecte oculare: incetosarea vederii, disconfort ocular, senzatie de corp strain, hiperemie oculara, uscaciunea ochiului, durere oculara, hipersecretii oculare, prurit ocular, keratita, blefarita, conjunctivita, cruste ale marginii pleoapelor, senzatie de vascozitate, keratopatie, foliculi conjunctivali, vedere anormala, eroziune corneana.

Efecte sistemice: tulburarea perceptiei gustative, uscaciunea gurii, greturi, dispepsie, dureri toracice, alopecie, reactii de hipersensibilitate (dermatita), cefalee, parestezii caracterizate prin amortirea extremitatilor si furnicaturi, depresie, ameteli, rinita, dispnee, faringita, bronsita, epistaxis, hemoptizie.

Pret:

Azopt picaturi oftalmice suspensie 1% – 5ml cutie cu 1 flacon de 5ml are un pret aproximativ de 52 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: luni, 5 septembrie, 2011, 5:09

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *