Prima Pagina » Medicamente » Medicamente B » Bacitracina Unguent

Bacitracina Unguent

Prospect

Indicatii:

Parenteral: exclusiv in tratamentul pneumoniei indusa de stafilococ sau in empiem la copii. Unguent topic: pentru prevenirea infectiilor in cazul leziunilor minore. Unguent oftalmic: infectii oculare superficiale ale conjunctivei, sau corneei care implica specii de Staphylococus, S aureus, Streptococus, S. pneumoniae, S pyogenes, Corynebacterium, Neisseria, N. gonorrhoeae, si streptococci beta hemolitici. Nu se vor folosi antibiotice topice in infectii profunde ale ochilor, sau in cele cu risc de sistematizare.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate sau reactii toxice la bacitracina. Sarcina. Cheratita epiteliala herpetica simpla, reactie post-vaccinala, varicela, infectii oculare cu mycobacterii, infectii fungice ale ochiului. Administrare concomitenta cu alti agenti nefrotoxici.

Precautii la administrare:

Folosirea IM poate cauza disfunctia renala datorita necrozei tubulare si glomerulare. De aceea, folositi doar la copii cu pneumonie stafilococica si empiem datorat organismului susceptibil. Investigati functia renala inainte de, si zilnic in timpul terapiei. Asigurati aportul necesar de fluide si mentineti fluxul renal la nivele normale. Opriti administrarea daca apare toxicitate renala.

Evitati administrarea de alte medicamente nefrotoxice, in special streptomicina, canamicina, polimixina B, colistin, si neomicina. Unguentele oftalmice pot intarzia reepitelizarea corneana. Administrarea prelungita sau repetata va avea ca rezultat multiplicarea bacteriilor si fungilor rezistenti, producand infectii secundare. Unguentul topic se va folosi cu precautie in timpul sarcinii.

Reactii adverse:

Parenteral: nefrotoxicitate datorita necrozei glomerulare si tubulare, si a insuficientei renale, reactii toxice, G&V. Topic: d ermatite alergice de contact, suprainfectari. Oftalmic: a rsuri tranzitorii, iritatie, inflamatie, edem angioneurotic, urticarie, dermatite veziculare si maculo-papulare.

Actiune:

Are efect bactericid, bacteriostatic. Nu se absoarbe din tractul GI. La administrarea parenterala medicamentul este bine distribuit in lichidul ascitic si pleural.

Administrare:

Doar IM Copii, de 2,5 kg sau mai mici: 900 unitati/kg/zi in 2-3 doze divizate; copii peste 2,5 kg: 1000 unitati/kg/zi in 2-3 doze divizate.

Unguent topic: se va aplica o cantitate mica de marimea unui varf de deget, de 1-3 ori/zi dupa curatirea ariei afectate. Nu se va folosi mai mult de o saptamana.

Unguent oftalmic: infectii acute 1 cm in partea inferioara a sacului conjunctival la fiecare 3-4 h pana apar imbunatatiri. La incetarea terapiei se va reduce doza treptat. Infectii usoare spre medii 1 cm de doua sau de trei ori pe zi.

Pret:

Bacitracina unguent este disponibil in farmacii la un pret mediu de 12 lei

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: miercuri, 9 noiembrie, 2011, 15:42

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *