Prima Pagina » Medicamente » Medicamente B » Batrafen

Batrafen

Prospect

Compozitie:

Batrafen crema: contine 10 mg Ciclopiroxolamina in emulsie hidrouleioasa.
Batrafen solutie: pentru uz extern – contine 10 mg Ciclopiroxolamina in solutie hidroalcoolica.

Actiune terapeutica:

Antimicotic topic din clasa piridonelor cu actiune completa, uniforma, cu spectru foarte larg, impotriva fungilor patogeni ai pielii (peste 200 studii internationale au demonstrat ca practic nu exista fung patogen uman rezistent la tratamentul cu Batrafen) si impotriva germenilor gram pozitivi si negativi de suprainfectie, a mycoplasmelor, Chlamydiilor, Trichomonasului vaginal.

Ca mecanism de actiune se deosebeste de celelalte antimiotice din grupul azol – si allilamin – prin actiunea sa primordial fungicida (la celelalte actiunea primordiala este de inhibare a sintezei peretelui celular). Batrafen inhiba pe de o parte preluarea elementelor vitale pentru cresterea si metabolismul celulelor fungice si pe de alta parte determina modificari ale membranei celulare, care au drept consecinta un aflux masiv de astfel de elemente, producandu-se astfel rapid liza celulara. Alt avantaj remarcabil al produsului Batrafen il constituie efectul sau sporicid (se reduce pina aproape de zero frecventa recidivelor).

Actiunea bacteriostatica a preparatului il recomanda ca drog de electie in infectiile interdigitale macerative. Efectul antiinflamator se datoreaza inhibarii sintezei de prostaglandine si leukotriene. Penetrabilitatea remarcabila a preparatului determina eficienta sa deosebita in tratamentul onicomicozelor (patrunde pina in straturile profunde ale unghiei, eliminind necesitatea indepartarii chirurgicale a acesteia). Actiunea lui este optima si in medii bogat proteice (micoze macerative).

Indicatii:

Toate infectiile cutanate provocate de dermatofiti, infectii cutanate mixte fungi si bacterii sau fungi si mycoplasme/chlamydii, erytrasma, pitiriasis versicolor, tinea versicolor, tinea pedis, eczeme interdigitale macerative, eczema seboreica, candidoze etc.

Mod de administrare:

Pentru ambele forme: aplicatii locale de 2 ori/zi pina la disparitia simptomatologiei locale (in medie 2 saptamani). In cazurile mai severe se recomanda continuarea tratamentului inca 1-2 saptamani ulterior disparitiei simptomatologiei in scopul prevenirii recidivelor.

Contraindicatii:

Alergie la Ciclopiroxolamina. Nu se va utiliza la nivel ocular. Se va administra cu prudenta in cursul sarcinii si la nou-nascuti.

Reactii adverse:

Rar prurit, iritatie dermica, inrosirea pielii.

Pret:

  • Batrafen crema are un pret aproximativ de 27 de lei;
  • Batrafen solutie cost 30 de lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: vineri, 23 decembrie, 2011, 7:58

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *