Prima Pagina » Medicamente » Medicamente B » Beclomet

Beclomet

Prospect

Compozitie:

Flacon presurizat de 10 ml continand 10 mg beclometazon dipropionat (substanta activa), acid oleic, triclorfluormetan si diclordifluormetan q.s. ad 10ml (echivalent cu 200 de pufuri). 1 Doza contine 0,05 mg – 50 mg de substanta activa (0,05 g beclometazona/puf)

Actiune terapeutica:

Beclometazon dipropionat este un compus steroidic sintetic cu actiune topica marcata, antiinflamatorie, fara efecte sistemice, pentru dozele terapeutice (absorbtia fiind neglijabila). Difera, ca structura, de betametazona, prin inlocuirea atomului de fluor din pozitia 9 cu unul de clor.
Proprietatile antiinflamatorii sunt importante (indexul vasoconstrictiei relative la testarile cutanate: 1 pentru hidrocortizon, 3 600 pentru betametazon, 500 pentru beclometazon). Nu are efecte mineralocorticoide, cele glucocorticoide sunt inferioare celor ale bexametazonei sau betametazonei.

Indicatii:

Rinite alergice sezoniere sau permanente; rinite vasomotorii corticodependente.

Mod de administrare:

Adulti: 1 puf de 4 ori/zi in fiecare nara (doza zilnica 0,4 mg);
Copii: 1 puf de 2-4 ori/zi, in fiecare nara, in functie de varsta si severitatea bolii; doza maxima zilnica pentru adulti, 20 aplicatii (1 mg/zi);
Copii sub 12 ani: 10 aplicatii (0,5 mg/zi).

Contraindicatii:

Nu exista contraindicatii absolute. Se evita in primul trimestru de sarcina, precautii la pacientii cu tuberculoza asociata.

Reactii adverse:

Cea mai obisnuita reactie adversa pentru administrarea intranazala este senzatia de iritare si stranutul (apare si la placebo). S-au descris epistaxis, candidoza nazo-faringiana, susceptibilitate crescuta la infectii intra- si paranazale, atrofie a mucoasei.

Pret:

Beclomet este disponibil in farmacii la un pret mediu de 27 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: sâmbătă, 14 iulie, 2012, 7:24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *