Prima Pagina » Medicamente » Medicamente B » Benzoil Peroxid

Benzoil Peroxid

Prospect

Benzoil Peroxid este un preparat folosit cu predilectie in tratamentul topic al acneei. Se utilizeaza in concentratii de 2,5%, 5% si 10%. Cu cat e mai mare concentratia cu atat sunt posibile si aparitia efectelor secundare: iritatii, uscaciune a pielii, roseata, uneori agravarea simptomatologiei. De aceea e indicat sa se inceapa tratamentul cu o concentratie mai scazuta apoi in functie de rezultat si de tolerabilitatea pacientului se poate creste la o concentratie mai mare.

Benzoil peroxidul poate fi utilizat atat in monoterapie cat si asociat cu alte tratamente topice. In Romania exista Benzoil Peroxid in concentratie de 4% – Brevoxyl.

Benzoil Peroxidul este utilizat ca tratament de electie in acnee de multi ani in USA. In Romania a aparut de cativa ani.

Benzoil Peroxidul are un puternic efect antimicrobian. Un lucru foarte important e faptul ca nu da rezistenta. Din acest motiv poate fi utilizat si o perioada mai lunga. Mai are si un efect moderat antiinflamator si slab reglator al comedogenezei prin inhibarea hiperkeratozei foliculare ( previne formarea punctelor albe si negre).

Pret:

Benzoil Peroxid este disponibil in farmacii la un pret mediu de 47 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: marți, 3 ianuarie, 2012, 15:01

Un comenentariu la Benzoil Peroxid

  1. Anney 16/03/2013 at 12:48

    Vaaaaaaa roooooooog! unde pot gasi Brevoxyl pentru numele lui Dumnezeu!!!!??????????
    Arat GROAZNIC decand nu se mai gaseste! se poate face vreo comanda online? DIN ROMANIA DACA SE POATE!!!!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *