Prima Pagina » Medicamente » Medicamente B » Betadine Supozitoare Vaginale

Betadine Supozitoare Vaginale

Prospect

Compozitie:

Fiecare ovul vaginal de Betadine contine 200 mg de polivinil-pirolidona (PVP-iodine complex).

Actiune:

Betadina este un agent antimicrobian cu spectru larg (bactericid, virucid, fungicid, protozoicid).

Indicatii:

Vaginite acute si cronice, infectii mixte, specifice si nespecifice (Gardnerella, Trichomonas, Candida). Pregatirea preoperatorie in ginecologie.

Administrare:

Un ovul pe zi, timp de 7-14 zile, in patologiile infectioase. Ovulul sei ntroduce profund in vagin, seara la culcare. Dupa aprecierea medicului si in functie de tipul de infectie, se pot administra 2 comprimate pe zi si pentru o perioada mai lunga. Preoperator, un ovul pe zi, cateva zile inainte de operatie.

Contraindicatii:

Alergie la iod, hipertiroidie, dermatita herpetiforma Duhring, inaintea tratamentului cu iod radioactiv. Se va evita administrarea dupa a treia luna de sarcina si in perioada alaptarii, eventual doar in urma aprecierii individuale si sub supraveghere medicala.

Precautii:

In patologiile tiroidiene, in special in hiperfunctiile subclinice, si la persoanele in varsta, Betadine poate fi folosit doar sub supraveghere medicala

Reactii adverse:

In caz de sensibilitate la iod, uneori iritatii locale cu caracter tranzitoriu.

Pret:

Betadine ovule vaginale este disponibil in farmacii la un pret mediu de 18 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: luni, 5 septembrie, 2011, 23:43

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *