Prima Pagina » Medicamente » Medicamente B » Betametazona, crema

Betametazona, crema

Prospect

Betametazona, crema face parte din grupul corticosteroizilor cu potenta mare, clasa III.  Actiunea antiinflamatoare specifica corticosteroizilor este completata de o actiune antipruriginoasa proprie.  Substanta activa este dizolvata in baza de crema, fapt care ii confera o biodisponibilitate crescuta.

Compozitie:

Corticosteroizi puternici (clasa III) de uz dermatologic. Betametazona 0,5 mg/g (sub forma de betametazona dipropionat).

Indicatii terapeutice:

Betametazona se utilizeaza pentru a reduce inflamatia si pruritul care apar in unele afectiuni dermatologice: eczema de contact, prurit non parazitar, lichen plan, psoriazis.

Contraindicatii:

  • hipersensibilitate la betametazona sau la oricare dintre excipienti;
  • infectii primare bacteriene, virale, fungice sau parazitare;
  • leziuni ulcerative;
  • acnee si acnee rozacee;
  • copii cu varsta sub 1 an.

Doze si mod de administrare:

Se aplica de 1 – 2 ori pe zi in strat subtire, doar pe suprafata de piele afectata, masand usor. Tratamentul nu trebuie sa depaseasca 3 saptamani fara  reevaluarea pacientului.

Forma de prezentare:

Cutie cu un tub din aluminiu a 20 g crema.

Pret:

Betametazona, crema tub din aluminiu a 20 g crema este disponibil in farmacii la un pret mediu de 6 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: marți, 6 decembrie, 2011, 12:36

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *