Prima Pagina » Medicamente » Medicamente B » Bleocin

Bleocin

Prospect

Forma de prezentare:

Bleocin se prezinta sub forma de pulbere liofilizata 15 mg; cutie cu un flacon.

Indicatii:

Cancere cu celule scuamoase, boala Hodgkin si alte limfoame maligne, teratom testicular, revarsari maligne ale cavitatilor seroase.

Alte utilizari:

  • epiteliom malpighian
  • neoplasm la nivelul gatului si capului, neoplasm esofagian
  • epiteliom pulmonar cu celule pavimentoase
  • limfo si reticulo-sarcom
  • neoplasm al vezicii urinare, mamar,  ovarian, de col uterin

Dozaj si mod de administrare:

Injectie intramusculara sau intravenoasa (in bolus sau perfuzie), in functie de afectiunea tratata: cate 15 mg de 1-3 ori pe saptamana sau 30 mg o data/saptamana, pana la doza totala de 225-500 mg pentru varste sub 60 de ani, mai putin pentru varstele inaintate.

Contraindicatii:

Sarcina si perioada de alaptare, infectii pulmonare acute, insuficienta pulmonara marcata; prudenta si doze mici la bolnavii cu IR.

Reactii adverse:

Reactii imediate: febra, oboseala, anorexie, greata, rar hTA, tromboflebita locala. Reactii tardive: stomatita, leziuni cutanate, alopecia trecatoare, pneumonie interstitiala, care poate evolua catre fibroza pulmonara grava; rar: hiperpirexie, chiar moarte, dupa injectarea intracavitara.

Pret:

Un flacon de Bleocin din sticla incolora cu liofilizat pentru solutie injectabila are un pret aproximativ de 70 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: sâmbătă, 29 octombrie, 2011, 23:05

Un comenentariu la Bleocin

  1. Adriana Alina 14/07/2012 at 11:52

    Am si eu nevoie de bleocin, injectabil ca nu se gaseste pe nicaieri. Va rog sa-mi spuneti daca ati gasit, unde si la ce pret. Va multuemsc. La nastere la fetita mea era un hemangiom cat unghia si acum a crescut cat o capsuna si are si puncte rosii pe hemangiom si este vanata de jur in prejur.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *