Prima Pagina » Medicamente » Medicamente B » Boicil Forte

Boicil Forte

Prospect

Compozitie:

1 fiola de 2 ml contine extract purificat de Helleborus species.

Actiune terapeutica:

In aplicare locala, Boicil Forte poate avea o actiune antialgica imediata si, uneori, durabila, putand fi urmata de o decontracturare secundara a muschilor scheletici.

Indicatii:

Diverse algii, predominant din grupa afectiunilor reumatice abarticulare si migrene esentiale rebele la tratamentele clasice, neuromialgii, miozite, fibrozite, tendinite, sindrom de disc intervertebral, diverse nevralgii si nevrite, periartrite, bursite; stadiile dureroase ale artropatiilor de tip degenerativ: artroze si spondiloze; poliartrita evolutiva si spondilartrita anchilopoietica pot beneficia, prin sedarea algiilor si uneori prin usurarea mobilitatii articulare. Boicil Forte nu poate fi considerat ca un tratament de fond in timpul episoadelor evolutive.

Mod de administrare:

Se impune, de la inceput, o stransa colaborare intre medic si bolnav, pentru depistarea corecta a zonelor si a punctelor dureroase. Aceasta se face prin palpare si presiune digitala, depistandu-se punctele cu durere maxima. Aceste puncte se mentin sub presiunea policelui stang, aplicandu-se apoi o microinfiltratie in fiecare punct dureros. In acest scop se foloseste, obligatoriu, seringa de 1 ml, din al carei continut se pot face 3-4 microinfiltratii, strat cu strat (de la tegumente, uneori pana la periost), lasandu-se in fiecare strat 1-2 diviziuni.

Data fiind eficacitatea aproape instantanee, medicul controleaza aplicarea corecta a medicamentului, “loco-dolenti”, mobilizand segmentul dureros la cateva secunde dupa infiltratie (cand nu apare durere, raspunsul terapeutic este pozitiv). Acest control se poate face de la caz la caz in functie de necesitate, dupa fiecare 2-3 microinfiltratii. Intr-o sedinta se pot infiltra 3-5 fiole, dupa caz si necesitate, intr-un numar de 15-20 puncte dureroase. Daca durerile reapar, microinfiltratiile pot fi repetate numai dupa 4-5 zile si numai inlocurile ramase cu durere sau impotenta functionala. Suferintele recente afebrile si abarticulare pot fi rezolvate intr-o singura sedinta de microinfiltratii “loco-dolenti” (de ex., durerile din regiunea cervico-brahiala cu parestezii si crizele de migrena).

Contraindicatii:

Stari febrile, afectiuni hepatorenale si cardiovasculare decompensate, precum si accidente cerebrovasculare recente.

Precautii:

Se vor utiliza numai fiolele in care solutia continuta este clara. Nu se va administra solutia precipitata.

Sarcina si alaptarea:

Nu se administreaza la gravide.

Reactii adverse:

Boicil Forte este lipsit de toxicitate, fiind in general bine tolerat. Pot aparea totusi fenomene locale (o usoara hiperemie dureroasa post-infiltrativa) sau generale (senzatie de caldura, mici frisoane, lipotimie la hipertensivi si emotivi), care se remit in cateva ore, fara a se inregistra urmari durabile.

Pret:

Boicil Forte unguent este disponibil in farmacii la un pret mediu de 12 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: sâmbătă, 16 martie, 2019, 12:48

4 Discutii la Boicil Forte

 1. tillinger mihail 10/02/2018 at 10:00

  de ce nu afisati pretul

  Răspunde
 2. Tillinger Mihail 10/02/2018 at 09:56

  De unde pot procura Boicil forte fiole si la ce pret

  Răspunde
 3. moisuc 19/04/2017 at 14:28

  Buna ziua,
  As dori sa cumpar unguent “Boicil Forte” sau fiole dar nu stiu unde sa ma adresez.
  Pute-ti sa ma informati?
  Cordial,
  V.Moisuc

  Răspunde
 4. Sorina prodan 22/05/2016 at 06:38

  Unde pot găsi acest produs? Va rog sa mă ajutați !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *