Prima Pagina » Medicamente » Medicamente B » Brival

Brival

Prospect

Forma de prezentare:

Preparatul Brival se prezinta sub formade comprimate 125 mg; cutie cu 1 blister   1 sau 7 comprimate.

Indicatii:

Tratamentul precoce al herpes zoster acut la pacientii adulti fara deficit imun.

Dozaj si mod de administrare:

1 comprimat/zi, timp de 7 zile.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate. Pacienti aflati sub tratament chimioterapic, in special la cei tratati cu 5-fluorouracil. Pacienti cu deficit imun. Sarcina, alaptare.

Atentionari:

Brivudina nu trebuie administrata in asociere cu 5-fluorouracil, inclusiv preparatele topice sau prodrogurile corespunzatoare (de exemplu capecitabina, tegafur si floxuridina) sau combinatii continand aceste substante active sau alte 5-fluoropirimidine (de exemplu flucitozina) si se impune o pauza de minim 4 saptamani inaintea inceperii tratamentului cu medicamente de tipul 5-fluoropirimidina. Ca o precautie suplimentara, la pacientii care au primit recent brivudina, trebuie monitorizata activitatea enzimatica a ihidropirimidin dehidrogenazei (DPD) inaintea inceperii tratamentului cu medicamente de tip 5-fluoropirimidina.

Reactii adverse:

Frecvent greata. Mai putin frecvent tulburari sanguine (granulocitopenie, eozinofilie, anemie, limfocitoza, monocitoza), anorexie, insomnie, cefalee, ameteli, vertij, somnolenta, astenie, fatigabilitate, eruptii cutanate.

Pret:

Brival 125 mg cutie cu 1 blister PVC/Al de 7 comprimate are un pret in farmacii de aproximativ 340 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: vineri, 12 aprilie, 2013, 15:33

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *