Prima Pagina » Medicamente » Medicamente B » Broncho Vaxom

Broncho Vaxom

Prospect

Compozitie:

Preparatul Broncho-Vaxom pentru adulti este un produs imunobioterapeutic. Fiecare capsula contine 7 mg lizat bacterian liofilizat din Haemophilus influenzae, Diplococcus pneumoniae, Klebsiella pneumoniae si ozanae, Staphylococcus aureus, Streptococcus pyogenes si viridans, Neisseria catarrhalis. Broncho Vaxom pentru copii contine 3,5 mg din acelasi lizat liofilizat pe capsula.

Actiune terapeutica:

Imunobioterapie polivalenta a sistemului respirator.

Indicatii:

Terapie adjuvanta in toate infectiile sistemului respirator si din sfera ORL. Prevenirea recurentelor si a starilor de cronicitate. Broncho Vaxom este in special recomandat ca terapie adjuvanta in: bronsite acute si cronice; angine, amigdalite, faringite, laringite; rinite, sinuzite, otite; infectii refractare la antibioterapia curenta; complicatiile bacteriene din afectiunile virale ale sistemului respirator, in special la copii si batrani.

Mod de administrare:

Tratamentul episoadelor acute: o capsula zilnic pe stomacul gol pana la disparitia simptomelor, dar nu mai putin de 10 zile. In cazul in care sunt necesare antibiotice, este de preferat ca Broncho-Vaxom sa se asocieze antibioticului chiar de la inceputul tratamentului.
Tratament de consolidare: o capsula zilnic pe stomacul gol timp de 10 zile consecutive pe luna, timp de 3 luni.
Copii: (de la 6 luni la 12 ani) aceeasi schema de tratament ca pentru adulti. Broncho-Vaxom Copii contine jumatate din doza adultului.
Nota: capsulele de Broncho-Vaxom Copii pot fi deschise. Daca copilul are dificultati in inghitirea lor poate fi turnat intr-o bautura ca suc de fructe, lapte etc.

Reactii adverse:

Administrarea Broncho-Vaxom poate provoca urmatoarele reactii adverse: tulburari gastro-intestinale (disconfort gastric, greata, varsaturi}, reactii cutanate (eruptii cutanate, prurit). tulburari respiratorii (agravarea tusei, respiratie dificila, astm bronsic), manifestari generale (febra, fatigabilitate, reactii alergice). Marea majoritate a acestor reactii adverse sunt trecatoare. In caz de tulburari gastro-intestinale persistente, tratamentul trebuie intrerupt.

In cazul reactiilor cutanate si tulburarilor respiratorii persistente trebuie sa intrerupeti tratamentul si sa va adresati medicului dumneavoastra, deoarece aceste manifestari pot fi reactii alergice. Daca observati si alto reactii adverse, care nu au fost mentionate in acest prospect, va rugam sa informati medicul dumneavoastra sau farmacistul.

Precautii:

Daca medicul dumneavoastra v-a prescris in acelasi timp si alte medicamente, mat ales antibiotice, nu trebuie sa uitati sa le luati.  Daca simptomele persista, va rugam sa informati medicul dumneavoastra sau farmacistul care va vor sfatui ce sa faceti. Administrarea Broncho-Vaxom la copiii sub 6 luni nu este recomandata, deoarece sistemul lor imun nu este pe deplin dezvoltat.

Informati medicul dumneavoastra sau farmacistul daca:

 •  suferiti de o alta boala
 •  sunteti alergic,
 •  utilizati deja alte medicamente, chiar daca nu v-au fost prescrise.

Interactiuni medicamentoase:

Nu sunt cunoscute pana in prezent interactiuni medicamentoase.

Sarcina si alaptarea:

Pe baza experientei acumulate pana in prezent, nu se cunoaste nici un risc la copil daca medicamentul este utilizat doar in situatiile in care este indicat.

Totusi, pana in prezent nu a fost efectuat nici un studiu riguros. Ca o masura de precautie, ar trebui sa renuntati pe cat posibil sa utilizati medicamente in perioada de sarcina si alaptare, sau sa solicitati sfatul medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Supradozaj:

Pana in prezent nu se cunoste nici un caz de supradozaj. Datorita caracteristicilor Broncho Vaxom si a rezultatele testelor de toxicitate efectuate la animale, supradozajul pare a nu avea efecte.

Pret:

 • Broncho-Vaxom copii 3,5 mg cutie cu 30 capsule 3 blistere a cate 10 capsule are un pret aproximativ de 100 lei;
 • Broncho-Vaxom adulti 7 mg cutie cu 30 capsule 3 blistere a cate 10 capsule are un pret aproximativ de 180 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: vineri, 12 aprilie, 2013, 15:32

3 Discutii la Broncho Vaxom

 1. simona 23/08/2016 at 22:11

  si eu i,am dat fetitei de 3 ani broncho vaxomul, dar dupa 7 zile a inceput cu febra ,cu tuse si respira foarte greu, cred ca nu voi mai repeta luna viitoare,

  Răspunde
 2. oprea florina 22/03/2013 at 13:04

  buna ziua! am o fetita de 5ani si 8luni si a tot fost racita in ultima perioada si a luat antibotic, chiar ultima raceala a avut-o foarte urata, ma refer la tuse si muci multi si galbeni. a trebuit sa stea 3saptamani si ceva acasa! doctora fetitei mi-a recomandat SEPTILIN pt imunitate , dar am auzit ca nu este prea stralucit! ma gandeam sa incerc cu branchovaxom! am mai avut niste pb cu fata cand era mai mica si in baza unei scrisori medicale am luat tratament timp de 3 luni cu singulaire si i-a mers mai bine! cu ce ma sfatuiti sa incerc pentru imunitate! va multumesc si astept raspunsul dvs!

  Răspunde
 3. Qanadilo Florentina 01/01/2013 at 21:46

  Buna seara,
  Am o fetița in vârsta de 3 ani si 10luni si am rugamintea sa-mi spuneti dacă pot începe tratamentul de imunitate in Ianuarie.
  Are vreo importanta perioada de începere a tratamentului, am înțeles ca este recomandat sa se înceapă cura in Septembrie.
  Multumesc,
  Florentina Qanadilo

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *