Prima Pagina » Medicamente » Medicamente B » Bronhodilatin

Bronhodilatin

Prospect

Preparatul Bronhodilatin se prezinta sub forma de comprimate, fiecare comprimat contine 10 mg clorhidrat de izoprenalina.

Actiune terapeutica:

Simpatomimetic cu efecte adrenergice neselective (stimuleaza receptorii 1 si 2). Nu are afinitate pentru receptorii. Produce bronhodilatatie si vasodilatatie generala, inclusiv pulmonara. Creste pulsul si debitul cardiac. Izoprenalina este eliminata rapid din sange si nu are efecte cumulative.

Indicatii:

Astm bronsic (tratamentul crizei), bronsita spastica, atelectazii postoperatorii, pregatirea si favorizarea aerosoloterapiei cu alte medicamente (antibiotice, secretolitice, cortizon, cromoglicat), evitarea eventualelor spasme bronsice si usurarea respiratiei in conditii de terapie intensiva; realizarea bronhodilatatiei pentru teste functionale respiratorii. Bloc atrio-ventricular partial sau total, tratamentul si profilaxia acceselor Adams-Stockes, sindrom de sinus carotidian, bradicardie.

Mod de administrare:

Sublingual 1-2 comprimate; la nevoie se poate repeta dupa 3-4 ore (fara a depasi 6 doze/zi).

Contraindicatii:

Tahicardie marcata (peste 130/minut), aritmii ectopice (extrasistole polimorfe si in salve), angina instabila, infarct miocardic acut, astm cardiac, hipertiroidism, stari de acidoza.

Precautii:

Prudenta in cardiopatia ischemica, hipertensiunea arteriala si la diabetici. Simpatomimeticele figureaza pe lista substantelor dopante (interzise la sportivi).

Sarcina si alaptare:

Se administreaza cu prudenta.

Reactii adverse:

Tahicardie, palpitatii, dureri precordiale, hipotensiune cu ameteli, cefalee, slabiciune, tremor, rareori greata si voma, mai frecvente la varstnici.

Pret:

Bronhodilatin este disponibil in farmacii la un pret mediu de 29 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: luni, 27 februarie, 2012, 16:39

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *