Prima Pagina » Medicamente » Medicamente C » Calciu Efervescent

Calciu Efervescent

Prospect

Compozitie:

Un comprimat efervescent contine 200 mg calciu, echivalentul a 1,850 g gluconolactat de calciu.

Actiune:

Calciu este un mineral esential necesar pentru mentinerea echilibrului electrolitic al organismului si pentru functionarea normala a numeroaselor mecanisme de reglare. Disponibilitatea pentru absorbtia intestinala a calciului ingerat este de aproximativ 1/3. Absorbtia se face in intestinul proximal si este favorizata de vitamina D si parathormon; este diminuata in a  clorhidria gastrica, steatoree, pancreatita acuta, hipovitaminoza D. Concentratia serica normala a calciului total este de 9-11 mg/100 ml. Deficienta de calciu este asociata cu tulburari neuromusculare (excitabilitate crescuta – tetanie, convulsii) si cu demineralizarea oaselor. Necesarul zilnic la  adult – in medie 800 mg. La gravide, in cursul alaptarii si la organismele in crestere necesarul creste cu 400 mg.

Indicatii:

Necesitati crescute de calciu: sarcina, alaptare, perioade de crestere rapida – copilarie. Stari de carenta cronica (gastrectomie, steatoree, tratament cu corticoizi, insuficienta paratiroidiana – in asociere cu vitamina D sau cu dihidrotahisterol). Osteoporoza (senila, menopauza, imobilizare in aparat gipsat).
Osteomalacie. Rahitism – in asociere cu vitamina D. Tetania cronica constitutionala normocalcemica (spasmofilie calcipriva-tratament de fond).

Administrare:

Adulti: 4 comprimate/zi. Copii: 2-3 comprimate/zi. Un comprimat se dizolva in 50 ml apa si se administreaza imediat dupa dizolvare.

Contraindicatii:

Insuficienta renala grava, nefrolitiaza. Hiperparatiroidie, hipercalcemie, hipervitaminoza D. Plasmocitom, metastaze osoase.

Precautii:

Se va evita administrarea calciului cu doze mari de vitamina D. Nu se administreaza doze mari de calciu persoanelor peste 50 ani.

Pret:

Calciu Efervescent 20 tablete este disponibil in farmacii la un pret mediu de 12 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: miercuri, 18 septembrie, 2019, 14:10

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *