Prima Pagina » Medicamente » Medicamente C » Calciu Granulat

Calciu Granulat

Prospect

Compozitie:

Granule continand calciu gluconic 50 g, excipient zaharat la 100 g (cutie cu 100 g).

Actiune terapeutica:

Calciu este un mineral esential necesar pentru mentinerea echilibrului electrolitic al organismului si pentru functionarea normala a numeroaselor mecanisme de reglare. Disponibilitatea pentru absorbtia intestinala a calciului ingerat este de aproximativ 1/3. Absorbtia se face in intestinul proximal si este favorizata de vitamina D si parathormon; este diminuata in aclorhidria gastrica, steatoree, pancreatita acuta, hipovitaminoza D.

Concentratia serica normala a calciului total este de 9-11 mg/100 ml. Deficienta de calciu este asociata cu tulburari neuromusculare (excitabilitate crescuta -tetanie, convulsii) si cu demineralizarea oaselor. Necesarul zilnic la adult – in medie 800 mg. La gravide, in cursul alaptarii si la organismele in crestere necesarul creste cu 400 mg.

Indicatii:

Necesitati crescute de calciu: sarcina, alaptare, perioade de crestere rapida – copilarie. Stari de carenta cronica (gastrectomie, steatoree, tratament cu corticoizi, insuficienta paratiroidiana – in asociere cu vitamina D sau cu dihidrotahisterol). Osteoporoza (senila, menopauza, imobilizare in aparat gipsat). Osteomalacie. Rahitism – in asociere cu vitamina D. Tetania cronica constitutionala normocalcemica (spasmofilie calcipriva-tratament de fond).

Mod de administrare:

Adulti: 3-6 lingurite/zi; copii: 1-3 lingurite/ zi.

Contraindicatii:

Insuficienta renala grava, nefrolitiaza. Hiperparatiroidie, hipercalcemie, hipervitaminoza D. Plasmocitom, metastaze osoase.

Precautii:

Se va evita administrarea calciului cu doze mari de vitamina D. Nu se administreaza doze mari de calciu persoanelor peste 50 ani.

Pret:

Calciu Granulat este disponibil in farmacii la un pret mediu de 9 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: luni, 30 aprilie, 2012, 17:15

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *