Prima Pagina » Alimentatie si Diete » Cancerul de colon si cafeaua

Cancerul de colon si cafeaua

Cancerul de colon si cafeauaAfirmatiile despre faptul ca un consum excesiv de cafea ar creste riscul aparitiei cancerului digestiv, mai ales al celui de ficat si de pancreas nu s-au confirmat. Mai mult decat atat, cercetari recente permit afirmatia ca in profilaxia cancerului intestinului gros ajuta si cafeaua, prin proprietatile ei purgative, diuretice naturale, dar si altele. Cafeina nu are proprietati purgative. S-a demonstrat, ca filtrata, cafeaua este si mai purgativa decit cea obisnuita. Cercetatorii inca mai incearca si acum sa descopere care dintre cele 300 de substante organice continute de boabele de cafea contribuie la stimularea defecatiei.

Persoanele care prefera cafeaua decafeinizata pentru a evita actiunile excitante ale cafeinei se supun influentei altor chimicale. Analiza dizolvantilor organici care se folosesc pentru inlaturarea cafeinei a aratat ca doi dintre acestia sint cancerigeni. Cea mai veche, cea mai sigura, dar si mai putin eficienta metoda este folosirea apei pentru decafeinizare, pentru ca in apa se poate dizolva cafeina.

Femeile ar trebui sa limiteze consumul de cafea. Ultimele cercetari au aratat ca, la femeile care beau in mod regulat mai mult de 3-4 cesti de cafea pe zi creste probabilitatea aparitiei fragilitatii oaselor (osteoporoza), dupa aparitia menopauzei si la o virsta mai inaintata. Femeile insarcinate si cele care alapteaza trebuie sa limiteze consumul de cafea si sa bea nu mai mult de o ceasca de cafea cu lapte pe zi, pentru ca embrionul asimileaza cafeaua, dar o elimina mai greu decit organismul unei persoane adulte!

Articole Similare:

Ultima actualizare: sâmbătă, 17 noiembrie, 2018, 20:14

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *