Prima Pagina » Medicamente » Medicamente C » Cancidas

Cancidas

Prospect

Forma de prezentare:

Pulbere pentru concentrat pentru solutie perfuzabila 50 mg, 70 mg; ct.  1 fl.

Indicatii:

Tratamentul aspergilozei invazive la pacienti adulti refractari sau cu intoleranta la amfotericina B, formulari lipidice ale amfotericinei B si/sau itraconazol. Lipsa de raspuns la tratament a fost definita ca progresie a infectiei sau lipsa ameliorarii consecutive administrarii anterioare timp de minimum 7 zile de doze  terapeutice dintr-o terapie antifungica eficace.

Dozare si mod de administrare:

Dupa reconstituire si diluare, se administreaza in perfuzie i.v. cu ritm lent cu durata de aproximativ 1 ora. Caspofungin nu trebuie amestecat sau perfuzat simultan cu alte medicamente. Nu se dilueaza in solutie de glucoza. O doza de incarcare unica de 70 mg trebuie administrata in ziua 1, urmata in continuare de 50 mg/zi. La pacientii cu greutate corporala peste 80 kg, dupa doza initiala de incarcare de 70 mg, se recomanda administrarea de Caspofungin 70 mg zilnic tratamentul trebuie continuat pentru inca 7 zile dupa disparitia simptomelor.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la acetatul de caspofungina. Pacientii sub 18 ani.

Atentionari:

Administrarea asociata a caspofungin cu ciclosporina trebuie limitata doar la acei pacienti pentru care beneficiul potential depaseste riscul potential. In IH medie se scade doza in IH severa trebuie folosit cu precautie la acesti pacienti.

Reactii adverse:

Febra, cefalee, dureri abdominale, durere, greata, diaree, varsaturi, valori crescute ale ALT, AST, fosfatazei alcaline, anemie, flebita/tromboflebita, complicatii la nivelul venei perfuzate, eruptii cutanate, prurit.

Pret:

  • CANCIDAS 50mg produs de MERCK SHARP & DOHME LTD are un pret aproximativ de 1300 lei;
  • CANCIDAS 70mg produs de MERCK SHARP & DOHME LTD costa 1700 de lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: joi, 17 noiembrie, 2011, 21:35

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *