Prima Pagina » Sanatate A-Z » Medicina Interna » Cardiopatii Congenitale Necianogene

Cardiopatii Congenitale Necianogene

Coarctatia aortei consta in stramtarea (stenoza) portiunii terminale a carjei aortice, aproape de locul unde ia nastere artera subclavie stanga. Boala se manifesta prin hiperpulsatilitate si hipertensiune arteriala la membrele toracice, circulatie colaterala intercostala, cu erodarea marginilor inferioare ale coastelor, vizibila radiologie, si prin micsorarea sau absenta pulsatiilor arterelor femurale. La nivelul cordului se aude un suflu sistolic, care se percepe si pe fata posterioara a toracelui, intre omoplati. Tratamentul este numai chirugical.

Stenoza aortica si stenoza pulmonara prezinta tablouri clinice asemanatoare formelor dobandite, manifestarile clinice fiind in functie de gradul stenozei. Tratamentul este chirugical.

Persistenta canalului arterial este o anomalie congenitala constand in persistenta acestui canal, care la fat leaga artera pulmonara cu aorta. Se manifesta printr-un suflu continuu sistolic-diastolic cu intarire sistolica, cu intensitate maxima in spatiile al II-lea -III-lea intercostale stangi, insotit de freamat, si prin semne periferice care sugereaza insuficienta aortica: puls amplu, tensiunea arteriala divergenta. Tratamemtul este chirurgical.

Defectul septal ventricular consta in persistenta dupa nastere a unei comunicari inter-ventriculare, aproape totdeauna in partea superioara a septului interventricular. Se manifesta printr-un suflu sistolic intens parasternal stang in spatiul al III-lea sau al IV-lea, iradiind in toate directiile. Este insotit de un freamat sistolic, iar la examenul radiologic – in caz de comunicare larga – se constata marirea inimii si intensificarea circulatiei pulmonare.

Defectul septal atrial este persistenta dupa nastere a comunicarii interatriale. Boala este de obicei bine suportata, iar diagnosticul se bazeaza pe existenta unui suflu sistolic slab in cel de al III-lea spatiu intercostal stang. Tratamentul este chirurgical.

Articole Similare:

Ultima actualizare: joi, 24 ianuarie, 2013, 11:43

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *